Food

Alles over een high tea!

Het is super leuk om een high tea te organiseren, of om ergens met vriendinnen of familie een high tea te doen. Maar wat is een high tea nou precies, welke hapjes kunnen hier niet bij ontbreken, en waar komt een high tea oorspronkelijk vandaan? Girlscene heeft dit allemaal voor jou op een rijtje gezet, zodat je zelf de perfecte high tea kunt organiseren! Lees snel verder.

De high tea (afternoon tea) is in het jaar 1840 ontstaan, omdat de Hertogin Anna van Bedford tegen het eind van de middag altijd een hongerig gevoel kreeg. Ze liet daarom rond deze tijd een dienblad thee met sandwiches en cake naar haar kamer brengen. Haar vriendinnen waren hier ook dol op en zo werd het al snel enorm populair onder de hogere kringen. Tegenwoordig is een high tea niet alleen voor de high society en doen ook wij, doodgewone meisjes, aan een high tea!

highh tea
bron: Facebook

Bij een high tea horen verschillende zoete en hartige gerechtjes en natuurlijk mag de thee niet ontbreken! Wat ook echt niet mag ontbreken bij een high tea zijn scones. Dit zijn minibroodjes die je kunt eten met jam of clotted cream. Je kunt de scones het beste warm serveren, dan zijn ze namelijk veel lekkerder dan als ze koud zijn. Bovendien worden ze ook erg snel droog, dus je kunt ze het beste kort van tevoren maken. Verder kun je bij een high tea ook cakejes en koekjes serveren zoals brownies, zandkoekjes en kleine cakejes met leuke toppings. Als je de zoetige ronde hebt gehad, ga je langzaam over naar de hartige hapjes. Maak kleine mini sandwiches of wraps met stukjes perzik of gerookte kip erin. Eigenlijk kun je alles erbij serveren wat je zelf lekker vindt, zolang je er maar kleine porties van maakt! Hieronder zie je een checklist voor een high tea.

Zoet:
♥ Scones
♥ Cupcakes
♥ Cheesecake
♥ Koekjes
♥ Kaneelbroodjes
♥ Soesjes
♥ Merenque schuimpjes
♥ Fruitprikkers
♥ Truffels

Hartig:
♥ Mini saucijzenbroodjes of worstenbroodjes
♥ Sandwiches
♥ Zalmrolletjes met roomkaas
♥ Quiche
♥ Bruschetta

Thee:
♥ Groene thee
♥ Zwarte thee
♥ Fruit thee
♥ Kruiden thee

Zorg ervoor dat je genoeg smaakjes hebt liggen, zodat er voor iedereen iets tussen zit. Ook is het soms lekker om een andere smaak thee te hebben bij een bepaald hapje. Zet een grote pot gekookt water en houd het warm op een theelicht met een kaarsje erin.

Ook handig om op tafel te zetten:
♥ Potje suiker
♥ Kannetje melk
♥ Citroenpartjes
♥ Honing
♥ Servetjes
♥ Bordjes
♥ Vorkjes
♥ Theekopjes 

thee
bron: thecleverfoxblog.blogspot.nl

Geef eens een andere draai aan een high tea door er een thema aan vast te knopen, zoals een Arabische high tea met muntthee en lekkere fettahapjes. Of een Italiaanse high tea met salades, tiramisu en focaccia brood!
Natuurlijk kun je ook een heerlijke high tea buiten de deur doen, zodat je je lekker kunt laten verwennen! Wij hebben de leukste adresjes opgezocht per provincie waar je een leuke high tea kunt doen.

♥ Utrecht: Kunst En Eerlijke Koffie (KEEK), Twijnstraat 23, 3511 ZG Utrecht
♥ Groningen: 't Feithhuis, Martinikerkhof 10, 9712 JG Groningen
♥ Zuid-Holland: Heren van Slydregt, Stationsplein 8, 3364 AM Sliedrecht
♥ Noord-Holland: Bakkerswinkel, Zeedijk 37, 1012 AR Amsterdam
♥ Noord-Brabant: Buitengewoon, Kerkstraat 12, 5341 BK Oss
♥ Limburg: De Theeketel, Tarwehof 17, 6418 KN Heerlen
♥ Zeeland: Amadore, Grote Markt 28, 4461 AJ Goes
♥ Overijssel: Beerze Bulten, Kampweg 1, 7736 PK Beerze
♥ Gelderland: Bread & Butter, Hoogeindestraat 6, 4001 AB Tiel
♥ Friesland: Stania State, Rengersweg 98b, 9062 EJ Oentsjerk
♥ Flevoland: Tante Truus, Marktmeesterstraat 141-143, 1315 GD Almere
♥ Drenthe: Westerburcht, Hoofdstraat 7, 9431 AB Westerbork

Yoghurt Barn
Zelf hebben we ook een high tea adresje uitgeprobeerd. We zijn op bezoek geweest bij Yoghurt Barn in Amsterdam, waar je voor €19,50 per persoon kunt genieten van een heerlijke high tea. 

De thee komt van Tea Bar Amsterdam en wordt onbeperkt bijgevuld tijdens de high tea!

Woaaa, dat ziet er goed uit! Heerlijke yoghurtjes (we zitten niet voor niets bij Yoghurt Barn), granola bars, brownies en shortcakes, sapjes en natuurlijk broodjes.

Niet zomaar yoghurt, maar yoghurt met vruchtjes, koekjes en brownies.. yum!

Lekker!!! (En het gezondste van de hele high tea, oeps…)

"De meeste mensen krijgen niet alles van de high tea op…" dat werd ons verteld voordat we aan de high tea begonnen. Nou… Girlscenemeiden hebben daar geen probleem mee hoor, die eten met gemak alles op. Hierboven het bewijs! (We waren wel een beetje misselijk toen we de laatste browniekruimel naar binnen hadden gewerkt).

Klaar met de thee? Hier kun je zelf je eigen water pakken! Leuk idee.

Wij kunnen een high tea bij Yoghurt Barn van harte aanbevelen, we hebben in ieder geval heel erg genoten.

Wanneer heb jij voor het laatst een high tea gedaan?

Bronnen: leukerecepten.nl, highteatips.com, la-casserole.nl, libelle.nl, plazilla.com

Pin je favorieten afbeeldingen in Pinbook