Fashion

Zo heb je langer plezier van jouw spijkerbroeken

Spijkerbroeken; ieder meisje heeft wel minstens één exemplaar in haar kast liggen. Niet alleen is een spijkerbroek makkelijk te combineren, het zit ook gewoon lekker en het kan tegen een stootje. Maar hoe was je eigenlijk een jeans zodat het langer mooi blijft? Girlscene zet verschillende handige tips voor je op een rij!

Ga je jouw jeans voor de eerste keer wassen? Dan is het verstandig om een beetje azijn bij het water toe te voegen. Je kunt dit natuurlijk ook in de badkuip doen. 

Iedere jeans kan een ander wasetiket hebben. Kijk daar dus goed naar! Hiermee voorkom je dat jouw broek niet te heet wast.

jeansBron: Tumblr 

Spijkerbroeken krijgen hun kleur door diverse verfbaden en -methodes. Ze kunnen na een aantal keer wassen nog steeds afgeven. Hou er dus rekening mee dat je een donkere jeans niet met lichtere kleding mee wast.

Was je spijkerbroek binnenstebuiten. Niet alleen blijft de kleur zo langer mooi, als jouw broek bijvoorbeeld versierd is met steentjes blijven die ook langer zitten. 

Sluit de rits van je broek als je gaat wassen. Zo blijft deze mooier in model en is er minder kans op slijtage. 

jeansBron: Tumblr

Voordat je de spijkerbroek in de droger doet (sowieso is het eigenlijk beter de droger te voormijden!), kijk dan eerst op het etiket of dat wel mag. 

Als je de jeans in de droger doet, zorg er dan voor dat er zo min mogelijk kreukels in zitten. Op de plek van kreukels en vouwen slijt de stof (en de kleur) namelijk het snelst. 

Is jouw broek niet echt vies, maar ruiken ze bijvoorbeeld naar rook door een avondje stappen? Hang ze dan gewoon buiten te luchten of hang ze op een droge plek in de badkamer als je gaat douchen. Je broek ruikt hier net zo fris door en je hebt er langer plezier van.

Bron: Jeans-Online

Heb jij nog tips?