Lifestyle

Help! Ik heb ongelijke borsten.

Borsten heb je in alle vormen en maten: groot, klein, ronde borsten of juist meer puntige borsten. Bij sommige meiden verschillen de borsten nog meer van andere borsten, namelijk omdat ze ongelijk zijn van elkaar. Is dat bij jou het geval? Lees dan snel verder, want Girlscene legt uit wat je hieraan kan doen. 

Het is volkomen normaal als jouw borsten verschillend van elkaar zijn. Sterker nog, niemand heeft precies even grote borsten! Alleen, bij de één is het verschil bijna niet te zien en bij de ander kan het een cupmaat verschillen. Meiden die dit hebben, kunnen hier erg onzeker over zijn of zelfs ongelukkig. 


Bron: Zol 

De meest voorkomende aangeboren afwijkingen die een verschil in grootte veroorzaken, zijn de onderontwikkeling of juist de overontwikkeling van het borstklierweefsel aan één zijde. Dat betekent dus dat één borst anders ontwikkelt dan de ander zoals in de afbeelding is te zien. 

Wat kun je aan ongelijke borsten doen?

Ga naar een lingeriewinkel en vertel dat je ongelijke borsten hebt. Dat is spannend, maar de vrouwen die in deze winkel werken hebben hier verstand van. Verder ben jij niet de eerste die met dit probleem komt en ze willen je graag helpen. 

In lingeriezaken kun je vulling kopen zodat je één cup meer kunt opvullen. 

Er zijn ook BH's verkrijgbaar met cups waar je de vulling goed in kunt doen zodat het niet verschuift. 

ongelijke borsten
Bron: Goed Gevoel

Je kunt ook je kleding aanpassen. Draag bijvoorbeeld tops en truien met een print, zo vallen jouw borsten minder op.

Ook een sjaal of een lange ketting omdoen leidt de aandacht van jouw borsten af.

♥ Mocht je echt ongelukkig zijn, dan kun je plastisch chirurgie overwegen. Denk hier alleen wel heel goed over na, want naast dat het veel geld kost, neemt het ook de nodige risico's met zich mee. Laat je dus hierover goed informeren! Een operatie wordt meestal pas besproken als de borsten onderling meer dan één cupmaat verschillen. 

bh
Bron: Tumblr

Ben je 15 jaar en zijn jouw borsten ongelijk? Grote kans dat jouw lichaam dit zelf nog corrigeert, want je borsten groeien nog tot je 21 bent. Als je in de 20 bent en jouw borsten zijn ongelijk, dan is het een grote kans dat het zo blijft. 

Heb jij ongelijke borsten? En heb je nog tips?

Inspireer andere lezeressen in Pinbook