Lifestyle

Met deze tips richt jij je (studenten)kamer handig in

Zucht… zoveel spullen, maar zo weinig ruimte! Een kleine kamer met alle nodige spullen leuk inrichten is een uitdaging, maar absoluut mogelijk. Girlscene zocht tips en inspiratie om jouw kleine kamertje zo leuk mogelijk te maken!

Creëer diepte met spiegels
Spiegels laten een kleine kamer optisch groter lijken en als je voor een mooi exemplaar gaat, ziet het er ook nog eens heel leuk uit! 

2-in-1
Het liefst wil je alles in jouw slaapkamer hebben; bed, bureau, boekenkast, kledingkast.. Maar als je een kleine kamer hebt is dit vaak niet mogelijk. Waarom laat je een meubel niet twee functies vervullen? Maak je bed zo op dat het overdag een bank is. Een bureau kan ‘s avonds prima als eettafel dienen. En het is meteen een goede stok achter de deur om geen troep op je bureau achter te laten ;-). 

Kleine kamer, kleine meubels
Eigenlijk heel logisch, maar bij een kleine kamer horen kleine meubels. Ga dus voor een mini bureau, boekenkast, stoel etc. Heb jij toch een grote meubel? Maak dat de eyecatcher van de kamer, maar zorg dat de rest van de meubels klein zijn.

Gebruik alle ruimte!
Alle ruimte is heilig in een kleine kamer. Gebruik daarom zoveel mogelijk ruimte. Denk de hoogte in. Hoogslapers zijn ideaal voor in een kleine kamer en besparen je veel ruimte. Zorg dat je gordijnen niet net boven het raam zijn bevestigd, maar bij het plafond. Hang boekenplanken op tot het plafond. 

Slimme opbergers
In een kleine kamer is geen ruimte voor ‘prullen’, hierdoor oogt de kamer rommelig en nog kleiner. Berg je prullen en andere kleine spullen op in dozen en zet ze onder je bed. Of koop een bed/bureau/tafel waar lades zijn ingebouwd.

Lichte kleuren
Verf of behang de muren met een lichte kleur. Donkere kleuren laten de kamer kleiner lijken en dat is juist wat je niet wil. Dat betekent niet dat je per se voor witte muren moet gaan, als het maar frisse kleuren zijn. 

Tip: verticale strepen op de muur doen een kamer groter lijken. 

Match
Stem de kleur van je meubels af op de kleur van de muren. Dit zorgt voor een open ruimte en de kamer oogt groter.

Light it up
Goed licht is belangrijk in elke kamer, maar is essentieel in een kleine ruimte. Laat het licht van je raam lekker in je kamer vallen en belicht ‘s avonds alle hoeken van de kamer. 

Beeld: iStock