Lifestyle

Wardrobe musthaves & slim shoppen

Je kent vast wel het gevoel dat je voor je kledingkast staat en denkt: ik heb helemaal niks leuks meer om aan te trekken. Of het moment dat je thuiskomt van een dagje winkelen met allemaal impulsaankopen. Girlscene heeft wat handige tips op een rijtje gezet, zodat jij nooit meer misgrijpt in je kledingkast en ook minder vaak thuiskomt met dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Organiseer je kledingkast
Dit is de eerste stap die je moet maken, zodat je precies weet wat je allemaal aan kleding hebt en wat je dus eventueel nog moet aanschaffen. Sorteer de kleding op basis van drie categorieën: items die je veel draagt, items waar je je goed in voelt en items die je kunt recyclen en waar je anderen blij mee kunt maken.

kledingkast
Bron: homedesignlove.com

Denk bij elk kledingstuk goed na of je het nog vaak draagt en of het er nog mooi uitziet. Is dit niet het geval? Dan kun je beter afstand doen van dit kledingstuk. Sorteer de kleding ook op seizoenen. Zo kun je in de zomer beter je winterkleding achter in je kast leggen, of in een aparte kast, zodat je een beter overzicht hebt op de kleding die je wel kunt dragen. Check voor de complete aanpak van het organiseren van je kledingkast het artikel 'Opruimtips voor je kledingkast'. 

kledingkast
Bron: mariannan.costume.fi

Ga voor goede basics
De meest gemaakte fout van veel meiden is dat ze niet genoeg basic items in hun kledingkast hebben hangen. Je denkt gauw dat het zonde is om in een simpel shirt te investeren, dus koop je liever een item in de trend van het moment. Het gevaar is dat je weinig kleding met elkaar kunt combineren en steeds het probleem hebt dat je voor je kledingkast staat en niets hebt om aan te trekken. Investeer dus juist in T-shirts en vestjes van goede kwaliteit. Ga bij de basic items voor neutrale kleuren en koop van elk item ook een opvallend kleurtje, zodat je altijd de kleding kunt combineren. Zo kun je een leuke outfit creëren met een simpel crème kleurig shirt en een rode blazer.

De basics die eigenlijk ieder meisje in haar kast moet hebben hangen zijn:
♥ Een wit T-shirt
♥ Een goede spijkerbroek
♥ Een mooie blazer
♥ Een witte blouse
♥ Een little black dress
♥ Tank tops 

basics
Bron: Tumblr

Tips voor het shoppen
Als je je kledingkast helemaal hebt opgeruimd en opnieuw hebt georganiseerd, ga je kijken welke basic items je al in je kast hebt hangen en welke er nog missen. Schrijf het desnoods op een papiertje dat je meeneemt als je gaat winkelen. Laat je niet afleiden in de winkel en ga op zoek naar de kleding die je nog nodig hebt. Wil je graag in de laatste trends rondlopen? Kies er dan voor om eerst de basics aan te schaffen en vervolgens kijk je welk item je dan nog graag wilt hebben. Denk er altijd bij na hoe je dit kunt combineren met de kleding die je al hebt. Accessoires zijn ook een goed alternatief om toch in de laatste trends rond te lopen zonder dat je met een kledingkast achterblijft met allemaal items die je niet meer aan kunt, omdat ze helemaal uit zijn. Ook maak je met een statement ketting en een simpel wit topje toch een super leuke outfit!

shoppen
Bron: Tumblr

Heb jij vaak impulsaankopen gedaan?