Films & Series

Nieuwe film: The Great Gatsby

Hebben jullie de films Romeo + Juliet (met Leonardo DiCaprio en Claire Danes), Moulin Rouge ook al meerdere keren gezien? De films zijn inmiddels klassiekers. Beide films zijn geregisseerd door regisseur Baz Luhrmann. De Australische regisseur staat er om bekend altijd bijzondere films te maken, zijn nieuwste project ‘The Great Gatsby’ draait vanaf 16 mei in de Nederlandse bioscopen.

Beeld: Warner Bros

The Great Gatsby is een verfilming van het gelijknamige boek uit 1923 van schrijver F. Scott Fitzgerald en gaat over de roaring twenties in New York. Dit was een periode waarin als kon en niets te gek was. De hoofdrol in de film is voor Leonardo DiCaprio, hij speelt de rol van Mr. Gatsby, een mysterieuze exorbitant rijke man die de grootste en duurste feestje geeft in zijn huis net buiten New York.

Een andere grote rol is weggelegd voor Tobey Maguire, hij speelt de rol van Nick Carrawayde buurman van Mr. Gatsby en de verteller van het verhaal. Carey Mulligan speelt het nichtje van Nick , Daisy Buchanan. Daisy is getrouwd met Tom Buchanan (Joel Edgerton), maar dit huwelijk is niet het meest gezonde huwelijk. Tom heeft een liefje in de stad (Myrtle Wilson, gespeeld door Isla Fisher) en Daisy en Mr. Gatsby hebben een ‘geschiedenis’.

De trailer van de film belooft heel veel goed..

Omdat de film bomvol met fantastische fashion zit, heeft Vogue haar mei nummer opgedragen aan The Great Gatsby. Carey Mulligan wordt in de shoot gekleed in kleding geïnspireerd op de film.


Beeld: Vogue.com

De soundtrack van de film is geproduceerd door niemand minder dan Jay-Z en belooft bijna nog spectaculairder te worden dan de film. Met nummers van Beyoncé, Fergie, Lana Del Rey, Florence + The Machine, Gotye en The xx.

01 Jay-Z – ’100$ Bill’
02 Beyoncé and André 3000 – ‘Back to Black’
03 will.i.am – ‘Bang Bang’
04 Fergie, Q-Tip and GoonRock – ‘A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)’
05 Lana Del Rey – ‘Young and Beautiful’
06 Bryan Ferry Woth the Bryan Ferry Orchestra – ‘Love Is the Drug’
07 Florence and the Machine – ‘Over the Love’
08 Coco O of Quadron – ‘Where The Wind Blows’
09 Emeli Sandé and the Bryan Ferry Orchestra – ‘Crazy in Love’
10 The xx – ‘Together’
11 Gotye – ‘Hearts a Mess’
12 Jack White – ‘Love Is Blindness’
13 Nero – ‘Into the Past’
14 Sia – ‘Kill and Run’

Luister hier dertig seconden van de nummers van de soundtrack:

Het nummer 'Young & Beautiful' van Lana Del Rey

Het nummer 'Over The Love' van Florence + The Machine

Kun jij net als wij niet wachten op de film en bijbehorende soundtrack? Heb jij het boek van F. Scott Fitzgerald gelezen?