Lifestyle

Muziek met Q-Day

Dinsdag 30 april is het dan zover: Koninginnedag staat weer voor de deur! Dit jaar wordt het een extra bijzondere dag omdat de troonwisseling natuurlijk plaatsvindt. Willem Alexander zal het stokje overnemen van koningin Beatrix. Wil je weten waar je een leuke Koninginnedag kunt beleven met gezellige en goede muziek? Lees dan snel verder!

Door het hele land door wordt er natuurlijk feest gevierd op Koninginnedag. Zo zijn er in verschillende plaatsen leuke optredens te zien en is er veel live muziek. Wij hebben voor jou de steden op een rijtje gezet waar je volop kunt genieten van muziek op deze dag.

♥ Almere
Op verschillende plekken in Almere Stad is muziek te horen met als hoogtepunt het podium op de Grote Markt. Hier treden onder andere Ali B, Van Dik Hout en Trafassi op.

♥ Amsterdam
In Amsterdam wordt er een Q-Day festival georganiseerd rondom het Olympisch Stadion. Het festival wordt georganiseerd door de organisaties Apenkooi, GirlsLoveDJs, Valtifest, Rekorder en Backstage. Je kunt hier onder andere genieten van de muziek van Phalerieau, GirlsLoveDJs en Tom Trago. Neem een kijkje op de website voor tickets en de hele line-up.

Qday
Bron: tipentrend.nl

♥ Arnhem
In Arnhem treden dit jaar veel grote artiesten op. Tijdens Koninginnedag en -nacht is er vooral veel op de Markt te doen, maar ook op de andere vele pleinen in Arnhem is er genoeg te doen.

♥ Bergen op Zoom
Er zijn verschillende activiteiten in Bergen op Zoom, waaronder het Oranjeplein met muziek op de Grote Markt.

♥ Den Bosch
Om de binnenstad van 'Den Bosch zijn er ook verschillende openlucht podia met muziek. Ook vindt er het dance event Trix in the Mix plaats. Dit wordt op een nieuwe locatie gehouden, namelijk op de Pettelaarse Schans. Het is een gratis dance event met een gevarieerd aanbod van housemuziek. Entree van het dance event is vanaf 16 jaar.

♥ Breda
Er treden verschillende bands en orkesten op in het Valkenburg tijdens de kindervrijmarkt. Ook zijn er optredens op het 'Muziekplein'. Op podia tussen de boven van het Kasteelplein zullen er verschillende orkesten en bands optreden. Je kunt voor veel muziekstijlen terecht in Breda. Van pop tot rock, maar ook jazz.

♥ Delft
In Delft zijn er tijdens Koninginnedag verschillende openlucht podia met muziek. 

Qday
Bron: tipentrend.nl

♥ Dordrecht
In Dordrecht vindt dit jaar de Dancetour plaats op Koninginnedag. Hier treden verschillende DJ's op. Het evenement is gratis en toegankelijk voor iedereen.  

♥ Ede
In Ede is er ook dit jaar weer veel live muziek tijdens van verschillende bands en artiesten.  

♥ Eindhoven
Eindhoven is echt wat voor jou als je van house, dance en techno houdt. Stationsplein en Stadhuisplein zijn de places to be voor de grote dance DJ's. Houd je meer van hardere dance stijlen? Dan is het Kennedyplein de plek voor jou tijdens Koninginnedag. Het Catharinaplein staat volledig in het teken van HipHop en op de Markt kun je terecht voor een Hollands feestje.  

♥ Groningen
In Groningen kun je genieten van verschillende soorten muziek. Er is jaarlijks op de Grote Markt een entertainmentshow met ook optredens van verschillende pop artiesten. Op de Vismarkt treden punk, rock -en alternatieve bands op.  

♥ Haarlem
Op het Nieuwe Kerkplein, het Klokhuisplein, de Botermarkt en de Nieuwe Groenmarkt treden in de middag verschillende bands op. Ook wordt er muziek gemaakt op de Oude Groenmarkt, het Houtplein en in de Grote Kerk.

♥ Leeuwarden
In Leeuwarden wordt er ook een dance event georganiseerd op Koninginnedag, namelijk: 'Red Station 2013'. Dit dance evenement vindt plaats op het Oldehoofsterkerkhof en wordt georganiseerd door Club Red.

♥ Leiden
In Leiden kun je ook genieten van de muziek. Zo treden en verschillende bandjes op, op het Stadhuisplein en Koornburg. En op de Lammermarkt vindt er weer een Koninginnendagspecial van Citymoves plaats met verschillende DJ's waaronder ook dit jaar weer Armin van Buuren.

Qday
Bron: tipentrend.nl

♥ Maastricht
Op Koninginnedag en Koninginnennacht vindt het Queens Night and Day Festival plaats. Op meer dan 18 locaties door heel Maastricht zullen er 40 bands en DJ's optreden.

♥ Middelburg
Op de Markt in Middelburg treden er weer verschillende artiesten op.

♥ Nijmegen
In Nijmegen vindt het gratis openluchtfestival 'Oranjepop' plaats in het Hunnerpark. En op het Molenplein zorgen verschillende DJ's al vanaf Koninginnennacht voor een gezellige feeststemming.

♥ Rotterdam
In Rotterdam kun je weer terecht voor het Koninginnedag Festival op Plein 1940. hier treden onder andere Secret Cinema, Alexander Kowalski en Remy B2B op.

♥ Utrecht
Op het Domplein draaien verschillende DJ's de hele dag 80's en 90's hits. Verder kun je dansen op muziek in de Boothstraat, het Lucasbolwerk, Ledig Erf, Neude en Janskerkhof. Er is dus genoeg muziek in Utrecht!

Qday
Bron: tipentrend.nl

♥ Zwolle
In Zwolle wordt er ook weer een Koninginnedag Festival georganiseerd. Tot 's avonds laat kun je hier genieten van verschillende soorten muziek. Zo treden er verschillende bands en DJ's op tijdens het festival.

Waar vier jij dit jaar Koninginnedag?  

Bronnen: tipentrend.nl, rotterdam.info