Health

Nike Training Club in Amsterdam

Ken je de Nike app NTC al? Met de Nike Training Club applicatie op je iPhone of Android telefoon kun je ontelbaar veel verschillende work-outs doen. Nog leuker? Sinds kort wordt in Amsterdam op maandagavond een live NTC class gegeven. Girlscene's Annemerel moest dit natuurlijk uitproberen!

Iedere week worden op maandagavond om 18.30u (en soms ook nog om 20.00u) Nike Training Club lessen gegeven in de Vondelkerk in Amsterdam. De lessen zijn ter voorbereiding op de 'We own the night' hardloopwedstrijd van Nike in het Vondelpark op 19 mei en zijn bedoeld om je hele lichaam te versterken. Cardio wordt gecombineerd met krachtoefeningen en in drie kwartier word je compleet afgebeuld (althans, werd IK compleet afgebeuld).

Hardlopen doe ik graag en vaak, maar kracht/spieroefeningen 'vergeet' ik vaak 'per ongeluk'. Soms doe ik een vijftien minuten work-out van Nike Training Club op mijn telefoon, maar als ik dan een oefening niet zo goed doe, is er niemand die me vertelt dat ik beter mijn best moet doen.

Dat is anders als je ineens in een kerk ligt met zo'n tachtig andere meiden. Goed, ik was met slechts tien andere meiden omdat ik een uurtje eerder mocht komen voor een speciale media training, maar misschien was dat zelfs nog wel heftiger. Ik lag vooraan in het midden van de zaal te spartelen op mijn matje. Recht tegenover me stond de enthousiaste instructrice die me nauwlettend in de gaten hield. Smokkelen tijdens de oefeningen was uitgesloten.

We begonnen met een warming-up. Joggen op de plaats, Jumping Jacks, Squats, Schaatsen op de plaats. Opgewarmd was ik hierna zeker. Vervolgens 'lungden' we door de zaal, terwijl de andere helft van de groep sit-ups deed. We deden nog een aantal andere oefeningen waarin buikspieroefeningen en cardio werd afgewisseld en daarna was het alweer tijd voor de Core Crunch. Vijftien minuten buikspieroefeningen. Heftig!

Klaar? Nee! Het was tijd voor de afsluiting. Squatten en springen, Squatten en springen.. Drie minuten lang! Nogmaals: Heftig! Gelukkig was het daarna tijd voor de cooling down, waarin we al onze spieren lekker rekten en strekten, wat na alle oefeningen absoluut niet overbodig was.

Of de training daadwerkelijk iets gedaan heeft? Zeer zeker. In de trein naar huis begon de spierpijn in mijn buik, toen ik de trein uitliep voelde ik het al in mijn bovenbenen en toen ik de volgende dag wakker werd voelde ik iedere spier in mijn lichaam.

Live Trainingen van Nike Training Club zijn in ieder geval nog tot en met 13 mei in de Vondelkerk in Amsterdam. De lessen zijn helemaal gratis, evenals het super gave shirt dat iedereen tijdens de lessen draagt. Inschrijven kan via deze link. Zie ik je binnenkort tijdens één van de trainingen?