Travel

We Love New York too!

In New York kun je met de Gossip Girl tour en Sex and the City tour in de schoenen staan van je favoriete fashionista’s Carrie Bradshaw, Serena van der Woodsen en Blair Waldorf. Ontdek nu de hotspots van deze series in de ‘Fashion Capital’ van de wereld: New York!

Gossip Girl Tour

Altijd al zelf een kijkje willen nemen in ‘The scandalous life of Manhattan’s elite’ ? Tijdens de Gossip Girl tour zie je de thuisbasis van jouw favoriete Upper East Siders: Serena, Blair, Nate en Chuck. De tour door New York brengt je langs diverse filmlocaties van de serie zoals Madison Avenue waar Blair haar trouwjurk kocht bij Vera Wang.

Van het Palace Hotel waar de familie Van der Woodsen woont rijdt de bus naar the Museum of New York City: de filmlocatie voor

 ‘Constance Billard School for Girls’. Als echte Gossip Girl fan zal je al snel de volgende stop herkennen de lunchspot van Serena, Blair en hun Constance onderdanen: de trappen van the Metropolitan Museum of Art.

Next stop:  Dylan’s Candy Bar. Hier hielp Dan Vanessa in seizoen 2 een cadeau uit te zoeken voor Nate. Dylan’s Candy Bar is niet alleen bekend van Gossip Girl, de eigenaresse is namelijk niemand minder dan de dochter van fashion designer Ralph Lauren.

Om je een echte Gossip Girl te voelen kan een haarband natuurlijk niet ontbreken. De tour brengt je daarom ook naar Serena en Blair’s favoriete winkel: Henri Bendels. Op de eerste etage kocht Blair haar beroemde haarbanden! Elke It-girl kan zich hier gegarandeerd haar ogen uit kijken. 

De tour eindigt waar Gossip Girl begon met ‘Spotted – at Grand Central, bags in hand: Serena van der Woodsen.’ Op eigen gelegenheid kun je de prachtige hall van Grand Central Terminal bekijken.

Niet inbegrepen maar zeker ook een must-see is het Empire State Building. Wie herinnert zich niet de finale van Seizoen 3 waar Chuck op Blair wachtte om zijn liefde aan haar te verklaren.

Sex and the City Tour

Ben je meer een Sex and the City fan en wil je Manhattan aan je Manolo Blahniks hebben liggen, dan is de Sex and the City tour wat voor jou! Tijdens de tour zie je tal van filmlocaties die vriendinnen Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda beroemd maakten. De tour stopt bij diverse locaties zoals Buddakan, hier hadden Big en Carrie hun ‘rehearsal dinner’ in de eerste film, en ‘Scout’ de bar van Steve en Aiden.

Bij Sex and the City hoort natuurlijk wat ‘Retail Therapy’. Daarom stopt de bus in Bleecker Street waar je diverse leuke boetiekjes kan vinden en het geld kan laten vliegen. Terug in de bus krijg je de enige échte Sex and the City cupcake van Magnolia’s Bakery.

Als toevoeging aan je Sex and the City trip moet je zeker op eigen gelegenheid naar de New York Public Library gaan. De plek waar Carrie en Big in de eerste film zouden trouwen.

Tip:  De tours zijn natuurlijk erg populair! Verstandig is dus om vooraf de Gossip Girl tour of  Sex and the City tour online te boeken.

Tijd voor een koffie & bagels break!

Als New York fashionista heb je het al druk genoeg met shoppen en het bezoeken van alle hotspots. Een break heb je dan zeker wel verdiend. New York zit vol met leuke koffie en bagel bars en als It-girl wil je natuurlijk alleen het beste! Om die reden heeft Eric van NewYork.nl een top 5 gemaakt met de beste koffie en bagel bars in New York.

Central Park

Nog niet genoeg gehad van de famous sites van je favoriete shows? Ga dan naar Central Park. Central Park is één van de meest gebruikte filmlocaties in New York. Denk bijvoorbeeld aan de laatste aflevering van Gossip Girl waar Blair en Chuck trouwden bij de Bethesda Terrace Arcade. Ook de finale van seizoen 3 van Sex and the City speelt zich in Central Park af.

In Central Park kun je zelf talloze filmlocaties spotten. De beste manier om dit te doen is een fiets huren. Er is geen leukere en makkelijkere manier om alle famous hotspots in Central Park te ontdekken. Een fiets huren kan al vanaf 6 euro per uur en als je online vooraf bestelt ben je veel goedkoper uit dan wanneer je dit op locatie doet.

Check voor je vertrekt naar the Big Apple de site www.NewYork.nl voor tips, advies, reisinformatie en natuurlijk shoproutes!

Ben jij al eens in the ‘Fashion Capital’ New York geweest?