News

Jij ook een patatje wietsaus?

'Een patatje wietsaus? Dat moet een grapje zijn!' Nee, het is echt waar. Sinds vorige week is friet met wiet verkrijgbaar in Amsterdam en Utrecht. Stoned kun je er niet van worden, maar het is volgens de bedenker erg lekker. 

Bij snackbarketen Manneke Pis in Amsterdam en Utrecht is patat met wietsaus te koop. De basis van de saus is Vlaamse mayonaise, waaraan een concentraat van hennep is toegevoegd. Bedenker van de wietsaus, Albert van Beek, noemt het een 'nieuwe smaakvolle saus met de onmiskenbare smaak van wiet.'


Bron

Hoe kom je in godsnaam op het idee om wietsaus te maken? Albert bedacht het toen hij in de frietzaak in Amsterdam de wietlucht rook van een coffeeshop. 'Omdat we toonaangevend willen blijven op het gebied van sauzen, zijn we altijd op zoek naar nieuwe smaken om onze klanten te blijven verrassen. Ik dacht dat wietsaus al wel zou bestaan, maar dat is dus niet zo. We zijn de eerste die een wietsaus op de markt brenge en daar zijn we trots op!' aldus Albert. 

Als je er stoned van wil worden, moet je geen wietsaus eten. Er zit namelijk geen THC in. Toeristen worden hiervoor goed gewaarschuwd, bij de snackbar staan borden waar dat duidelijk op staat. 


Bron

Lijkt een patatje wietsaus jou wel wat? Zou je het willen proberen? Of vind je het maar raar dat het verkrijgbaar is? 

Bron: nos, at5