Lifestyle

We ♥ Tumblr

Je zal maar David Karp heten en op 20-jarige leeftijd een website beginnen dat je 'Tumblr' noemt. Zes jaar later is Tumblr een begrip waar vrijwel ieder meisje tussen de 14 en 30 weleens van gehoord móet hebben en heeft David een geschat vermogen van maar liefst 200 miljoen. Niet niks voor een selfmade jongen van 26 jaar…


Bron beeld

Hoe het begon
David Karp werd in 1986 geboren in de Upper West Side in Manhattan. Op zijn elfde leerde hij zichzelf HTML, al snel ontwierp hij websites voor lokale bedrijven. Op zijn veertiende ging David naar een speciale High school voor wetenschap, maar na een jaar ging hij van school af en zijn middelbare school heeft hij nooit afgemaakt. David werkte aan een aantal projecten en had aandelen in een aantal bedrijven. Toen één van deze bedrijven verkocht werd voor een leuk bedrag, hield David hier een mooi bedrag aan over. Dit geld gebruikte David om in zijn eigen project 'Tumblr' te steken. 

Tumblr werd in februari 2007 gelanceerd, nog geen twee weken later had de service meer dan 75.000 blogs! Een vliegende start voor een bedrijf dat ondanks alle concurrentie die er in de jaren ontstaan is, sindsdien alleen maar gegroeid is!

David woont zes jaar later nog steeds in New York, hij woont in Williamsburg samen met zijn vriendin Rachel Eakley (een chef en afgestudeerd psycholoog) en hun hond Clark.

Wat is Tumblr?
Zoals gezegd is inmiddels bijna ieder meisje tussen de veertien en dertig wel op de hoogte van Tumblr, maar voor degene die het niet kennen zullen we kort uitleggen wat Tumblr precies is.

Tumblr is een microblogdienst. Een wat? Een platform voor korte blogs. Een blog op Tumblr heb je binnen in een minuut aangepast, de opmaak van de blog is binnen vijf minuten geregeld en daarna kun je direct beginnen met 'bloggen'.

Op een hele makkelijke manier voeg je foto's, quotes, teksten, links, muziek en films toe aan je Tumblr. Maar je hoeft niet alleen zelf content toe te voegen, je kunt ook content van andere Tumblr's op jouw Tumblr plaatsen zonder dat je auteursrechten schendt, er wordt namelijk terug gelinkt naar de bron van de afbeelding. 

Tumblr is dus een hele leuke, makkelijke en daardoor toegankelijke manier om te bloggen, niet voor niets zijn er al meer dan 102,6 miljoen verschillende bloggers actief op Tumblr!

Feiten
Tumblr heeft meer dan 13 miljard views per maand.
Er worden iedere dag 76,5 miljoen posts op Tumblr geplaatst.
Tumblr heeft meer dan 102,6 blogs en deze blogs hebben bij elkaar meer dan 44,6 miljard posts gemaakt.
Er werken 165 mensen voor Tumblr.
De helft van de Tumblr bezoekers zijn jonger dan 25 jaar.


 

Celebrities op Tumblr
Kate Walsh
Dianna Agron
John Mayer
Shay Mitchell
Lucy Hale
Jenna Ushkowitz

Heb jij een Tumblr? Wij zijn al tijden actief op Tumblr, ben je al geabonneerd op ons account?