Travel

De 5 leukste vakantiebestemmingen voor vriendinnen

vakantiebestemming-vriendinnen

Heb jij nog geen vakantie met je vriendinnen voor deze zomer geboekt? Ben jij op zoek naar een leuke vakantieplek, maar heb je geen zin om op je vakantie naast je buurman van thuis te liggen (waar de kans op Chersonissos erg groot op is)? We zochten vijf (meestal) zonnige vakantiebestemmingen in Europa waar de kans dat je een bekende tegenkomt iets kleiner is dan op Kreta of in Lloret de Mar.

1. Albufeira (Portugal)

Zes jaar geleden was deze plek nog helemaal niet zo bekend onder jongeren, inmiddels gaan er wel al een stuk meer Nederlandse jongeren naar de zuidelijke badplaats Albufeira in Portugal, eigenlijk twijfelen we dan ook of we deze plek dan ook nog wel moeten noemen. Maar omdat Albufeira toch echt anders is dan Chersonissos konden we het toch niet laten.

Albufeira bestaat eigenlijk uit twee delen. Je hebt het oude gedeelte, met een gezellig plein waar heel veel leuke cafeetjes aanzitten en je hebt het nieuwe gedeelte waar je ‘de Strip’ hebt. De Strip is een lange rechte weg met daaraan een heleboel uitgaansgelegenheden. Dit is meer het uitgaansgedeelte, het oude gedeelte is meer het kroegjes en gezelligheidsgedeelte.

In Albufeira is het vrijwel altijd mooi weer, zelfs in de winter is het er vaak nog 20 graden! Kun je nagaan hoe lekker het (meestal) in de zomer is. Overdag spendeer je je tijd op de brede zandstranden, ‘s avonds ga je naar de Strip of naar de kroegjes in het oude gedeelte.

Vanaf Albufeira reis je heel makkelijk naar de stad Faro en je zou eventueel ook naar de hoofdstad van Portugal, Lissabon kunnen reizen. Dit is wel een lange busreis. Maar Albufeira zelf heeft ook genoeg cultuur te bieden. Het is een oud vissersdorpje en de cultuur is (zeker in het oude gedeelte) nog heel goed bewaard gebleven.

2. Sunny Beach (Bulgarije)

Als je aan Bulgarije denkt, denk je misschien niet meteen aan je nummer één vakantie bestemming. Maar schijn bedriegt! Het Zonnestrand (Sunny Beach) is de meest populaire badplaats in Bulgarije. De badplaats ligt aan de Zwarte Zee en er is een prachtig zandstrand van acht kilometer lang.

Ook Sunny Beach wordt op dit moment al door steeds meer Nederlanders ontdekt. Hierdoor vind je er ook steeds meer op Nederlanders gerichte bars en clubs.

Aan het strand grenst een mooie ruime boulevard waar je lekkere restaurantjes en marktjes hebt zitten. ‘s Avonds kun je er terecht om uit te gaan. Achter de boulevard vind je zo’n 600 hotels en appartementen. Omdat Sunny Beach nog een redelijk nieuwe badplaats is, zijn veel hotels net nieuw en daardoor nog erg netjes.

Wat Sunny Beach nog aantrekkelijker maakt? Het is er allemaal niet zo duur! Eten en drinken is prima te betalen en ook de reizen er naartoe en het verblijf in hotels is relatief goedkoop.

3. Rovinj (Kroatië)

Kroatië is net als Bulgarije misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je met je vriendinnen een vakantie gaat boeken. Maar dit land is evenals Bulgarije ook nog relatief goedkoop, de zon schijnt er vaak en het is er prachtig.

Rovinj ligt in de kuststreek Istrië, aan de overkant van het water heb je Italië. Rovinj is een bruisende badplaats waar je heel de zomer kunt feesten totdat je niet meer kunt. In Rovinj kun je heerlijk eten en drinken, zonder dat je de eerste avond gelijk blut bent.

Daarnaast is Rovinj ook prachtig om te zien. Het ligt op een klein schiereiland, met een kerkje in het midden en gekleurde huisjes eromheen. Naast de feestjes in de kroegen, heb je er ook een aantal festivals in de zomer zoals Kultfest en Summer Salsa Festival.

Ook goed om te weten, Rovinj kent 134 zonnedagen, er staat op een derde van de dagen nog geen zuchtje wind (en dat aan de kust), het is de op twee na zonnigste plaats en het is de plek met de minste wolken van de hele Adriatische kust. Als dat geen mooi weer belooft?

4. Kos (Griekenland)

Wil je graag naar een Grieks eiland, maar is het hele Chersonissos/Kreta/Star Beach gebeuren niet jouw ding? Kies dan een ander leuk Grieks eiland waar het net iets rustiger is, maar waar ook nog genoeg te beleven valt.

Een voorbeeld hiervan is Kos. Waarom? Het is een prachtig eiland, het is er in de hele zomer heerlijk warm en je hebt er de perfecte combinatie tussen rust en party. In het noorden van het Eiland heb je Kos-Stad, dit is het meest toeristische gedeelte van het eiland. Hier vind je de meeste jongeren. Het is er één groot feest!

Heb jij liever een iets rustigere vakantie? Kies dan voor een dorpje net buiten de stad. Als je wilt kun je dan op sommige avonden wel gebruik maken van de festiviteiten in de stad, maar de rest van de week zit jij heerlijk rustig in een restaurantje, aan het strand of aan het zwembad.

Lees ook:
Met déze TikTok hack kun je meer bagage meenemen in het vliegtuig

5. St. Julians (Malta)

Hou jij wel van een feestje? Wat dacht je dan van Party-eiland Malta. Op dit eiland gaat het namelijk de hele zomer helemaal los en zeker in de badplaats St. Julians.

Maar ook voor zonaanbidders is Malta een top bestemming! In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur 26 graden. De neerslag valt tussen november en april en de rest van de maanden valt er nauwelijks een druppel!

Wat je ook kunt op Malta? Duiken! Malta heeft een fantastische onderwaterwereld waar je heel goed kunt duiken.

Je merkt misschien al, dit eiland is lekker veelzijdig. De sportievelingen kunnen duiken, de zonaanbidders kunnen hun hart op halen en feestbeesten zitten helemaal goed in het nachtleven van St. Julians. Ook fijn, Engels is de tweede officiële taal in Malta, dus jezelf verstaanbaar maken in St. Julians is niet heel lastig!

Beeld: pinterest