Lifestyle

Girlpower deel 3: zo verdedig je jezelf!

Helaas komt het heel vaak voor dat meiden vaak het slachtoffer zijn van geweld. 's Avonds kun je al niet meer alleen over straat, omdat er gewoon een kans bestaat dat er iets vervelends gebeurt. Mensen denken vaak dat ze in zo'n situatie hulpeloos zijn of durven gewoon niks te doen uit angst. Girlscene heeft tips gevonden, zodat jij jezelf kunt verdedigen in een uit de hand gelopen situatie.

Het is allereerst belangrijk dat je gevaarlijke situaties uit de weg gaat. Fiets dus niet in je eentje 's avonds laat over straat. Je kunt beter iets eerder naar huis gaan als je alleen moet, of zorg ervoor dat je met vrienden of vriendinnen mee kunt reizen als je uit bent geweest. Een situatie vermijden is veel beter dan dat er iets eventueel iets ergs met je gebeurt. Nu moet je er natuurlijk niet altijd vanuit gaan dat er iets met je gaat gebeuren, we willen je ook niet bang maken, maar het is wel heel fijn als je jezelf weet te verdedigen als je wordt aangevallen. Let op, de onderstaande technieken moet je alleen toepassen als je in een noodsituatie zit! 


self defense
Bron: Tumblr

In de voorgaande artikelen heb je al kunnen lezen hoe je jezelf kunt verdedigen door verschillende technieken te gebruiken met schoppen en slaan. Door je aanvaller pijn te doen creëer je namelijk een mogelijkheid voor jezelf om te ontsnappen. Maar hoe kun je nu eigenlijk het beste ontsnappen als je in een nare situatie zit? Lees hieronder verschillende pogingen om te ontsnappen bij verschillende situaties.  

Als je met één hand wordt vastgehouden
In deze situatie moet je goed opletten in welke richting zijn duim wijst. Open tegelijkertijd je vingers zo wijd mogelijk. Hierdoor span je je spieren aan die zijn greep verslapt. Draai vervolgens je arm zo snel mogelijk in een grote cirkel rond. Je draait hierbij je arm in dezelfde richting waar de duim van je aanvaller naartoe wijst. De aanvaller zal waarschijnlijk proberen om je arm vast te blijven houden, maar als je deze techniek snel uitvoert en met je arm blijft draaien, zal hij wel moeten loslaten. 

Rennen
Bron: Facebook

Als je met twee handen wordt vastgehouden
Draai in deze situatie je lichaam in de richting van je aanvaller. Houd hierbij je elleboog, van de arm waar je wordt vastgepakt, strak tegen je aan en maak een vuist met je hand. Pak vervolgens met je losse hand je vuist vast en trek je vuist los uit zijn handen. Gebruik bij deze techniek je elleboog als hefboom.  

Als je van achteren wordt omarmd
Kijk zo snel mogelijk waar zijn voet staat en stamp zo hard mogelijk op zijn wreef. Stoot vervolgens je elleboog zo dicht mogelijk langs je lichaam naar achter, zodat je hem in zijn ribben kunt raken. Als het goed is laat hij op dit moment los. Op dit moment draai je met je lichaam en sla je met je andere elleboog in zijn gezicht.  

Als je bent ontsnapt ren je zo ver mogelijk weg totdat je in een bewoonde omgeving bent. Bel vervolgens de politie om aangifte te doen.

Heb jij nog tips om jezelf te verdedigen tijdens een noodsituatie?

Bedankt voor de tip Romée!
Bron: cursus-zelfverdediging.nl