Lifestyle

Heftig verhaal: aangerand door mijn opa

Redactie

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen.

Er zijn maar weinig mensen die van mijn verhaal af weten. Aan de ene kant is dit fijn, maar aan de andere kant zou ik willen dat de hele wereld het wist! Dit is dan ook één van mijn redenen dat ik deze stap maak. Er wordt niet vaak over dit soort dingen gesproken en ik vind dat daar verandering in moet komen, omdat ik weet dat ik niet het enige meisje ben die zoiets is overkomen.  

Ik was altijd erg close met mijn opa en oma, vooral met mijn opa was ik dikke maatjes. Ik logeerde er vaak en stoeide ook graag met mijn opa. Toen ik 13 jaar oud was, is dit veranderd. Tijdens een logeerpartij gingen mijn opa en ik een spelletje van zolder halen, maar tijdens het stoeien is het mis gegaan. Mijn opa heeft mij toen aangeraakt op een manier die niet hoort. Ik heb alles voor mezelf gehouden, alleen mijn broertje die op dat moment ook logeerde, had ik het verteld. Toen ik weer thuis kwam van het logeren heb ik niks tegen mijn ouders gezegd, tot het moment dat ik het echt niet meer voor mij kon houden. Mijn moeder merkte aan mij dat er iets was en toen vroeg ik of het normaal was wat mijn opa met mij gedaan had. 

Sad
Bron: Tumblr

Mijn ouders waren enorm geschrokken en namen dan ook direct contact op met mijn opa. Ik kreeg mijn opa later aan de telefoon en hij vroeg of ik hem wou vergeven. Ook zei hij dat het niet zijn bedoeling was geweest. Ik wist niet wat ik hiermee moest, maar hij beloofde het nooit meer te doen dus vergaf ik hem uiteindelijk. De band die ik had met mijn opa is nooit meer geweest hoe het was. Het voorval werd in de doofpot gestopt, alsof het nooit gebeurd was. Maar ik ben het nooit echt vergeten. Mijn leven ging weer vrolijk verder, totdat een aantal jaar later mijn nichtje naar mij toekwam. Ze moest mij iets persoonlijks vertellen. Ze vertelde dat een soort gelijk verhaal wat mij was overkomen ook bij haar was gebeurd. Door mijn opa! Alles kwam weer naar boven en het hele gebeuren werd opgerakeld, maar op de één of andere manier wilde niemand het geloven. Het kon toch niet dat onze opa, mijn opa, aan kleine meisjes zat?! Ik wilde niets meer met hem te maken hebben, maar mijn ouders en al mijn ooms en tantes deden er niets mee. Zo ging er een aantal jaar over heen, niemand sprak erover. 

sad
Bron: vk.com

Tot op 2 jaar geleden, een tante belde naar mijn moeder, haar dochtertje (mijn nichtje) van 8 begon rare dingen te zeggen en te doen. Dingen die een meisje van deze leeftijd nog niet hoort te weten. Toen mijn tante haar vroeg hoe ze bij deze rare dingen kwam, antwoordde ze dat ze dat van opa had geleerd. We waren in shock, maar wisten niet wat te doen! Het is dus toch waar, opeens geloofde iedereen het. En omdat dit aan het licht kwam, gingen er meer nichtjes praten. De meest nare dingen kwamen naar boven. We konden er niet meer omheen, dit moest stoppen! Mijn tantes durfden geen stappen te ondernemen richting te politie, dat zagen ze als verraad tegen hun eigen vader. Maar mijn opa had mij een belofte gedaan, hij zou het niet meer doen. Dus ben ik naar de politie gestapt, ik heb alles verteld en uiteindelijk hebben ook mijn andere nichtjes hun verhaal verteld. Pas na deze stap hebben we naar mijn opa en oma gebeld, hij ontkende alles en mijn oma geloofde er niets van, tot op de dag van vandaag.  

Na 1,5 jaar kwam de zaak dan eindelijk voor. Ik had mijn opa en oma al die tijd niet gezien, het was ontzettend eng om ze daar in de rechtszaal te zien. Mijn oma kon alleen maar huilen en mijn opa zat daar als een zielig oud mannetje. Ik kreeg haast medelijden, maar ik was al snel genezen toen de aangiftes werden voorgedragen. Misselijkmakend, je eigen familie! Uiteindelijk werd mijn opa te oud bevonden voor gevangenisstraf, hij kreeg een taakstraf opgelegd en moet in therapie. Uit onderzoek is gebleken dat er iets niet helemaal goed zit in zijn hoofd. Hij is ziek, maar dit praat niets goed! Wat hij heeft gedaan dat kan niet, het maakte me ontzettend boos. Ook is gebleken dat mijn oma het al die tijd heeft geweten, maar ze heeft er niets mee gedaan. Dit vind ik nog het ergst! 

Quote
Bron: Facebook

Inmiddels heb ik het naast mij neer kunnen leggen, maar dat mijn oma het had kunnen voorkomen zit mij nog steeds dwars. Ik krijg nog geregeld brieven van haar, dit vind ik erg moeilijk. Ik heb nog nooit gereageerd, ik zou niet weten hoe. Het heeft mijn familie stukgemaakt, maar ik ben er alleen maar sterker uitgekomen! Ik kom nu voor mezelf op, laat niet over me heen lopen en sta sterk in het leven. Met mijn verhaal wil ik dat meisjes gaan praten, hou het niet stil! Dit soort dingen gebeuren meer dan we denken, dat idee beangstigt me.  

Door: Irene

Must reads 👀