Health

Longboarden in de zomer!

Het is zomer Je kunt natuurlijk chillen in het park, maar je kunt ook actief bezig zijn. Wandelen, skeeleren en voetballen heb je vast al eens gedaan, maar heb jij de longboard al een keertje geprobeerd? Longboarden is de ultieme activiteit voor in de zomer; wie vindt het nou niet leuk om te cruisen in het zonnetje?

Als je aan longboarden denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan skateboarden. Longboarden is toch iets anders. Longboard skaten is een sport, een kruising tussen snowboarden en surfen. Een longboard is in tegenstelling tot een skateboard veel langer en soms ook breder. De vorm van het longboard hangt af van wat je ermee wil doen, lekker hard scheuren of rustig cruisen door de straten.

Longboards komen uit Californië, waar de straten zich perfect lenen voor deze sport. Dat het daar altijd mooi weer is help natuurlijk ook mee ;-).


Bron

Longboards worden niet gebruikt voor tricks, maar wel vaak als vervoermiddel voor lange afstanden. Het sturen gaat op een andere manier dan bij skateboarden. Een longboard is te lang om van de grond te tillen bij het sturen. Daarom stuur je op een longboard door met je lichaamsgewicht naar de linker- of rechterkant te verplaatsen.

Wat kun je doen op een longboard?
Cruisen
Wil jij op een rustige snelheid door de straten rijden en genieten van het zonnetje? Dan ben je aan het cruisen. Er worden niet teveel hoogteverschillen genomen en je zet met je voet af om op snelheid te komen
Downhill
De echte snelheidsduivels gaan downhill! Hier wordt van een helling gereden, waardoor hierbij hogere snelheden worden gehaald. Dit kun je staand, liggend op de rug of zittend op het longboard doen.
Slalom/carving
Met een longboard kun je goed bochten maken. Zet wat pionnen uit en slalommen maar!


Bron

Vallen komt regelmatig voor bij longboarden, het is dus aan te raden om handschoenen en een helm te dragen. Ook heb je beschermers voor je polsen, ellenbogen en knieën, als je die niet wil bezeren kun je die omdoen.

Wil je helemaal in de mood komen? Kijk dan dit filmpje.

Watch on YouTube

Heb jij wel eens op een longboard gestaan? Of wil je het wel een keertje doen?

Bron: longboardschool, longboarden

Bedankt voor de tip Hanna!