Beauty

Maak je voeten summerproof!

Nu het zonnetje weer schijnt, mogen onze voeten en tenen weer gezien worden! Niet alleen in mooie sandaaltjes, maar ook als we langs het zwembad paraderen. Maar hoe kun je nou het beste je voeten en tenen verzorgen? Je leest het hier!

We beginnen met het eelt op je voeten. Heb je last van overtollig eelt op je voeten? Je kunt dit natuurlijk bij de pedicure laten verwijderen. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan! Kies voor één van de volgende manieren:

Neem een voetenbad. Eelt kun je zelf makkelijk weghalen als je twee keer per week een voetenband neemt. Na een minuut of tien wordt het eelt zacht en kun je het makkelijk wegvijlen of raspen.

Je hebt speciale soorten scrub om eelt te verwijderen.

voetenBron: Tumblr

Met een puimsteen haal je makkelijk het eelt weg. Een puimsteen is goedkoop en je kunt het wekelijks gebruiken. Maak ronddraaiende bewegingen over de plekken waar je het eelt wilt verwijderen.

Dikkere of oudere eeltlagen kun je verwijderen met een schuurspons, een eeltvijl, een eeltrasp of een eeltschaaf. Wees wel voorzichtig! Als je te veel eelt weghaalt kan het erg pijnlijk worden. Je vindt deze producten bij verschillende drogisterijen.

Er zijn ook speciale eeltpleisters. Deze pleisters bevatten salicylzuur; dit zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag wordt losgeweekt en daarmee verwijder je het eelt.

Heb je niet zoveel last van eelt? Dan is een speciale crème de oplossing. De crèmes bevatten ook salicylzuur en melkzuur, die ervoor zorgen dat de dode huidcellen worden losgeweekt. Je voeten worden hierdoor ook lekker zacht.

voetenBron: Tumblr

Verder met het knippen en vijlen van de teennagels. Zo doe je dat:

Knip je teennagels recht af, hiermee verklein je de kans op ingroeiende nagels.

Gebruik een speciale nagelknipper.

Knip nooit de hoekjes van de teennagel rond af, hierdoor kunnen je nagels ingroeien.

Knip ze niet te kort.

Vijl de teennagels glad zoals je dat ook doet met je vingernagels. Vijl met de groeirichting mee; van buiten naar binnen.

Jouw teennagels zijn natuurlijk nog niet af zonder -vrolijk- lakje. Op Girlscene hebben wij verschillende nagellakjes uitgeprobeerd. Je leest onder andere hier, hier en hier artikelen daarover. Tips voor het lakken:

Gebruik een basecoat. Hiermee voorkom je dat je nagels geel worden.

Een tenenspreider is erg handig tijdens het lakken. Hiermee voorkom je dat je tenen over elkaar heengaan als je loopt.

voetenBron: Tumblr

Nadat je de nagels van een kleurtje hebt voorzien, breng dan een topcoat aan. Hierdoor heb je langer plezier van de nagellak.

Et voilá! Je voeten en tenen zijn helemaal summerproof!

Verzorg jij je voeten? En heb je nog tips?