Beauty

Tips van Dr. van der Hoog voor een natuurlijk mooie huid!

Een mooie, stralende huid zonder al te veel gedoe? Dat wil iedereen wel! En met deze tips van Dr. van der Hoog kun je dat voor elkaar krijgen! Je hoeft geen peperdure crèmes op te smeren, want met een paar simpele en goedkope tips kom je dus ook een heel eind. Pas deze 8 tips toe en ervaar zelf het resultaat!

huid
Bron: Tumblr

♥ Slaap minimaal 7-8 uur per nacht
Zorg dat je ’s nachts voldoende slaap pakt. Tijdens je slaap zijn je cellen namelijk extra hard bezig om te herstellen en worden afvalstoffen in de huid afgevoerd. Als je te weinig slaapt kan de huid er op de lange termijn wat grauw en dof uitzien en dit willen we niet!  

♥ Eet vezelrijk
Het is belangrijk voor de huid om vezelrijk te eten. Vezelrijk eten bevat namelijk essentiële vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren die van belang zijn voor celvernieuwing, stevigheid en elasticiteit van de huid. 

flawless
Bron: crystalmakeupstudio

♥ Drink minimaal twee liter water per dag
Het is belangrijk om elke dag voldoende water te drinken omdat 70% van de cellen van de huid bestaan uit water. Naarmate je ouder wordt, neemt dit percentage af. Drink minimaal twee liter water per dag voor een gladdere huid, fijnere poriën, meer elasticiteit en betere ontgifting. Daarnaast helpt dit ook bij aan een betere doorbloeding van de huid.  

♥ Draag een zonnebril bij de eerste zonnestralen
Het is belangrijk om bij de eerste zonnestralen al je zonnebril op te zetten omdat, je zo lijntjes rond de ogen kunt voorkomen. Als je geen zonnebril draagt terwijl de zon schijnt kun je eerder gaan fronzen en krijg je dus sneller last van rimpels. 

Zonnebril
Bron: Tumblr

♥ Gebruik altijd crème met SPF
Het is je misschien al wel bekend dat de schadelijke Uv-stralen niet goed zijn voor de huid. Het zorgt er zelfs voor dat de huid sneller veroudert en uitdroogt. Om de huid hier goed tegen te beschermen dien je dus crème te gebruiken met SPF. Ook in de winter!  

♥ Reinig je gezicht ’s ochtends en ’s avonds
Het reinigen van je gezicht is belangrijk om vuil en onzuiverheden van de lucht, airconditioning en andere externe factoren te verwijderen. Ook wordt de dag-of nachtcrème beter opgenomen in een schone huid. Het is aan te raden om je gezicht ook te reinigen als je een keer geen make-up hebt opgedaan. 

reinigen
Bron: thenonblonde

♥ Scrub je huid 1x per week
Als je de huid regelmatig scrubt worden de dode huidcellen verwijderd en wordt je huid ook weer heerlijk schoon. Daarnaast zorgt het ook voor een goede doorbloeding van de huid zodat je crème of masker nog beter wordt opgenomen. Verder voelt je huid weer heerlijk zacht aan en krijgt het een gezonde glans.  

♥ Gebruik regelmatig een gezichtsmasker
Het gebruik van een masker zorgt voor een directe oppepper op de korte termijn en een verbeterde conditie op de lange termijn. Door een masker wordt je gezicht diep gereinigd en kunnen de werkstoffen beter worden opgenomen.  

Gebruik jij al één of meer van de bovenstaande tips?  

Must reads 👀