Beauty

Handcrème test: Vichy, Body Shop, Janzen en L’Occitane

Het is algemeen bekend dat je jouw huid regelmatig moet insmeren. Anders wordt je huid te droog en zal je sneller wondjes krijgen. Gek genoeg worden de handen vaak vergeten. We gebruiken onze handen erg veel en ze verdienen het dus om goede verzorging te krijgen. Daarom doet Girlscene de handcrème test! Welke komt als winnaar uit de bus?

Ik -Emma- ga de vier crèmes voor jullie testen. Ik heb extreem droge handen als bijwerking van een medicijn, dus handcrème is voor mij een must. Het is belangrijk voor mijn handen dat een crème goed voedt en niet irriteert. Laten we kijken hoe deze handcrèmes zijn!

Vichy Nutri Extra Hands

De handcrème van Vichy is speciaal voor de gevoelige huid. Het is hypoallergeen en zonder parabenen. De crème belooft je handen tot een dag te beschermen.

♥ Wat vind ik
De structuur van de crème is vrij dun, maar niet waterig. Je smeert 'm makkelijk uit. Vichy's handcrème trekt snel in, waardoor je snel weer met je handen in de weer kunt. Ik vind het erg fijn dat er geen parabenen in zitten, want mijn gevoelige huid trekt dat slecht. De geur is lekker fris. De tube is redelijk klein, waardoor je hem makkelijk kunt meenemen in je tas. Wel prefereer ik een draaidop, want met een 'klepje' zoals bij deze tube ben ik bang dat hij openklapt in je tas en een kliederboel achterlaat. Deze handcrème is super fijn voor dagelijks gebruik, maar als je handen intensieve verzorging nodig hebben (vooral in de winter), dan zal ik eerder voor een dikkere crème kiezen.

Het product is verkrijgbaar bij skinpharma.nl. Skinpharma is de grootste online webshop met apotheek cosmetica. Zij zijn sinds het najaar van 2011 een erkende online winkel van Vichy, La Roche-Posay, Eucerin, Biodermal etc. Skinpharma heeft een fantastisch assortiment producten, waarmee ze mensen helpen om dagelijks goed voor de dag komen. Skinpharma heeft sinds de oprichting van het bedrijf al vele positieve beoordelingen gekregen bij Truspilot.

Janzen verzorgende handcrème, fuchsia 69

De handcrème van Janzen is nieuw en in zes parfums verkrijgbaar. De crème belooft intensief hydraterend te werken en hij zal je beschermen tegen uitdrogen.

♥ Wat vind ik
De structuur van de crème is redelijk waterig, waardoor je hem goed kunt uitsmeren. Voor mijn super droge handen iets te waterig, ik heb niet het idee dat hij intensief verzorgt. Na het insmeren en intrekken voelen mijn handen wel gehydrateerd aan. De geur is erg bloemig. Fuchsia 69 is gemaakt van witte bloemen, waaronder jasmijn samen met zachte anjer en ylang-ylang. Ik heb liever een frisse geur voor mijn handen, maar dit is natuurlijk geheel persoonlijk. Gelukkig zijn er nog vijf andere geuren om uit te kiezen! De tube is van fijn formaat, hij kan gemakkelijk in je tas of mee op vakantie. 

Deze handcrème kost € 5,95 voor 75 ml. 

L'Occitane, Pivoine Flora Hand Cream

Pivoine Flora Hand Cream met shea butter belooft de huid te verzachten en omhulsen met een heerlijke bloemengeur. 

♥ Wat vind ik
Ik had de crème wat dikker verwacht, aangezien shea butter een dikke structuur heeft. De handcrème is dus niet erg dik, maar wel stevig. Hij smeert makkelijk uit en trekt snel in. Je kunt dus snel weer andere dingen doen. Ook een groot pluspunt: de crème is niet vettig en laat dus geen sporen na op mijn toetsenbord ;-). De tube is handig mee te nemen, omdat hij ongeveer zo groot is als travelsize tandpasta. De Pivoine Flora Hand Cream ruikt -zoals de naam al zegt- bloemig, maar wel heel fris. Mijn handen voelen zijdezacht aan en ik zou 'm aan iedereen aanraden! 

Deze handcrème kost € 7,00 voor 30 ml. 

The Body Shop, Absinthe Purifying Hand Cream


*Helaas geen foto van de ingrediënten, dat was niet te lezen op de foto

De handcrème belooft jouw nieuwe handbag essential te worden. Breng de absinthe crème gedurende de dag aan wanneer je behoefte hebt aan verfrissing, verzorging of wanneer je je handen weer lekker wilt laten ruiken. De handcrème moet zuiverend en verfrissend werken. 

♥ Wat vind ik
De textuur van de crème is licht en een beetje waterig. Deze handcrème is voor mijn extreem droge handen niet intensief verzorgend, maar het is wel een enorme oppepper voor mijn handen. Hij ruikt erg fris en de geur blijft goed hangen. De tube is -net als de andere handcrèmes- gemakkelijk mee te nemen. Ik weet niet of het mijn nieuwe handbag essential is, maar hij zorgt zeker voor een fris gevoel! Ideaal voor een oppepper op een warme dag. 

Deze handcrème kost € 6,50 voor 30 ml. 

♥  Eindoordeel

Sterke concurrenten, maar ik ben eruit: Wat mij betreft is de L'Occitane Pivione Flora Hand Cream de winnaar. Hij verzorgt mijn droge handjes goed en ze voelen na het gebruik zijdezacht aan. Daarnaast is het voor mij een must dat een handcrème snel intrekt, zodat ik weer snel aan het werk kan en deze crème is binnen no-time ingetrokken. Hij laat geen vette sporen na, wat ook fijn is voor mijn toetsenbord ;-). De geur is heerlijk en hij past gemakkelijk in mijn tas. Een nadeel: de crème is redelijk prijzig. 

Welke handcrème lijkt jou het fijnst?