Lifestyle

De schoolgala’s komen er weer aan! Heb jij je gala vervoer al geregeld?

Het einde van het schooljaar komt dichterbij, net zoals de eindexamens. Dit betekent dat het tijd wordt voor schoolfeesten en eindexamengala’s! Waarschijnlijk besteed jij de meeste tijd aan het uitzoeken van je jurk, accessoires, bijpassend tasje en schoenen. Maar denk ook aan stijlvol gala vervoer. Je komt immers maar één keer met je mooie jurk bij het gala aan. Lees snel verder voor de tips!

Sommige scholen schenken nauwelijks aandacht aan het gala, terwijl het bij andere scholen normaal is om in een bijzondere gala auto te arriveren. Soms zie je zelfs een hele stoet met gala auto’s naar de feestlocatie rijden. Bij gala vervoer denken we al snel aan de hoge kosten en onze lege spaarrekening. Toch kun je met een beperkt budget ook een hele toffe gala auto huren. Wij geven je (budget)tips!

Bepaal je budget
Erg leuk om in een stoere hummer of stijlvolle limo naar je gala te gaan, maar je jurk, bijpassende tas, sieraden en schoenen zijn al duur genoeg. Het is belangrijk om van tevoren een budget te bepalen. Natuurlijk wil je in stijl arriveren bij je gala, maar bedenk wel dat het om enkele minuten gaat. Geef er dus vooral niet te veel geld aan uit.

schoolgala

Limo, hummer, koets of sportwagen?
Welke soort gala auto jij het leukste vindt is natuurlijk heel persoonlijk. De één kiest liever voor een stoere sportwagen en de ander voor een prinsessenkoets. Echter hebben een hummer of limo wel extra voordelen. Deze auto’s lijken duur om te huren, maar hierbij kun je de kosten delen. In Nederland mag je wettelijk gezien met 8 personen in een limo en er zijn hummers tot 16 personen. Een limo huur je al voor € 145,- per uur, waardoor je niet veel meer dan € 18,- per persoon kwijt bent! Zorg dan wel dat de hele limo vol zit met jouw vrienden of vriendinnen. Een sportwagen huren kost vaak net iets minder, maar hier kun je meestal maar alleen in zitten naast de chauffeur, waardoor je veel meer geld kwijt bent.

Laat je bij één adres ophalen
Kiezen jullie voor een gala auto waar je met meerdere vriendinnen in kan, zoals een hummer of limo? Laat jullie dan bij één persoon ophalen en spreek daar van te voren af. Een gala auto huur je vaak per uur, vanaf de standplaats van de gala auto. Het lukt gemakkelijk om vanaf de standplaats, de chauffeur naar één huis te laten rijden en vervolgens naar de locatie van het gala. Moet de chauffeur al jullie huizen langs dan gaat de prijs al snel omhoog. En natuurlijk begint de voorpret al bij het samen optutten en in de gala auto stappen. Zorg uiteraard dat één van de ouders klaar staat met het fototoestel als jullie worden opgehaald!

limousineWe Heart It

De auto van je ouders
Hebben jouw ouders of de ouders van je vriendin een mooie auto? Of misschien wel je oom en tante, kennissen of de vrienden van je ouders? Vraag of zij jou naar het gala willen rijden. Een kleinigheidje voor de benzine is dan vaak al genoeg. Misschien is een stoere hummer wel veel leuker dan door je ouders gereden worden, maar persoonlijk in stijl worden afgezet en nog eens (bijna) gratis ook, is ook een prima optie.

DIY gala auto versieren
Heb je geen budget voor een luxe gala auto, krijgen jullie een limo niet vol en hebben je ouders ook geen luxe auto? Of heb je gewoon al te veel geld aan je jurk uitgegeven? Vraag dan gewoon of je ouders je in hun ‘standaard’ gezinsauto naar het gala brengen en maak er zelf een gala auto van! Een gezinsauto is gemakkelijk op te leuken met slingers, bloemen, kransen en lintjes. Zo geef je een auto eenvoudig een chique en feestelijk tintje. Wees creatief en je hebt een originele (en goedkope) gala auto!

limousineWe Heart It

Bodyguards voor de sier
Brengen jouw ouders je met een normale auto of wil je nog meer klasse geven aan je gala vervoer? Laat dan bodyguards naast je auto lopen. Vraag je broer, buurman of kennis om in pak naast de auto te lopen als jullie aan komen rijden. Dit geeft direct een overweldigende indruk, zonder dat je hoge kosten voor het huren betaalt!

Voor welk soort gala vervoer je ook kiest, begin op tijd met het uitzoeken en reserveren. Verhuurbedrijven van limo’s, hummers of oldtimers hebben het rondom de eindexamenperiode vaak hartstikke druk. Ga je voor de auto van je ouders of familie, vraag dan op tijd of zij je weg willen brengen.

Weet jij al in welke auto je naar het galafeest gaat? Of in welke auto ben jij voorgaande jaren gegaan?