Films & Series

‘Sex and the City Carrie’ VS ‘The Carrie Diaries Carrie’

Wij houden op de redactie allemaal van The Carrie Diaries. Natuurlijk waren we al jaren fan van zowel de serie als de films van Sex and the City, we waren daarom van tevoren bang dat de nieuwe serie Carrie Bradshaw weinig eer aan zou doen. Maar niets was minder waar. De serie is fantastisch.. Maar eh, als je Sex and the City vergelijkt met The Carrie Diaries, dan zal het je vast wel opvallen dat niet alles klopt…..


Bron beeld: The CW

Daddy issues

Het begin van The Carrie Diaries speelt zich af in 1984. Carrie is dan 16 jaar en woont samen met haar vader en jongere zusje Dorrit in Connecticut. Haar moeder is een jaar eerder overleden aan kanker. Maar in het vierde seizoen van Sex and the City vertelt Carrie juist dat haar vader Carrie en haar moeder op haar vijfde verliet en dat ze nooit meer wat van hem gehoord heeft. Het feit dat Carrie’s vader haar op jonge leeftijd verliet zou Carrie’s kijk op mannen hebben veranderd. Een klein beetje vreemd dus dat dit in The Carrie Diaries zo compleet anders is.


Bron beeld: HBO

Leeftijd

Nog iets wat niet klopt, Carrie is in The Carrie Diaries 16 in 1984. In Sex and the City wordt gezegd dat Carrie op haar 20ste naar New York verhuisde, het was toen 1986. In Sex and the City was Carrie dus twee jaar ouder. Wij snappen niet helemaal waarom ze zo’n detail veranderen..


Bron beeld: The CW

Maagdelijkheid

Wij zijn heel erg benieuwd of Carrie binnenkort haar maagdelijkheid verliest aan Sebastian, in Sex and the City werd namelijk gezegd dat Carrie haar maagdelijkheid verloor aan Seth Bateman, een jongen waar ze een relatie mee had terwijl ze op de middelbare school zat. Daarvoor had ze een relatie met Jeremy, in Sex and the City komt ze hem nog een keer tegen. Wij zijn benieuwd of Seth en Jeremy binnenkort voorbij komen in de serie..


Bron beeld: HBO

Ook al klopt niet alles in vergelijking met de Sex and the City serie van HBO, wij zijn nog steeds groot fan. Er is ook een reden voor de veranderingen die gemaakt zijn. The Carrie Diaries is namelijk niet gebaseerd op Sex and the City, maar op de boeken The Carrie Diaries, geschreven door Candace Bushnell. En hoewel de boeken van The Carrie Diaries ook niet één op één zijn met de serie, klopt dit toch al een stuk meer.


Bron beeld: The CW

Daarnaast is AnnaSophia Robb volgens ons ook hartstikke leuk als Carrie. Ze heeft misschien niet het hoofd van Sarah Jessica Parker, maar als je goed oplet zie je dat AnnaSophia sommige gezichtsuitdrukkingen van Sarah Jessica perfect imiteert. Daarnaast zijn ze allebei vrij petit (1.60m) en hebben ze een bos met volle krullen. Ook zijn de jonge en oude Carrie allebei net zo zorgzaam voor hun vriendinnen. Samantha, Charlotte en Miranda zijn dan misschien nog niet in de picture, Carrie’s karakter zie je al wel goed doorschemeren in haar vriendschap met Maggie, Mouse & Walt.


Bron beeld: HBO

Er worden nog twee afleveringen van het eerste seizoen van The Carrie Diaries uitgezonden. Op 8 april is de Season Finale. Officieel is er nog geen tweede seizoen van de serie besteld, maar wij gaan er voor het gemak maar gewoon vanuit dat dat tweede seizoen er gewoon gaat komen.

Wij kunnen iedere week in ieder geval niet wachten op nieuwe afleveringen van The Carrie Diaries die we online bekijken!

Kijk je The Carrie Diaries? Heb jij Sex and the City gekeken? Ben jij het er mee eens hoe de ‘nieuwe’ Carrie wordt neergezet in vergelijking met de ‘oude’ Carrie?

Bron: The CW & HBO