Food

Gezonde snacks voor tijdens de examens

De examens komen er weer bijna aan! Na een paar jaar voorbereiding is het moment eindelijk daar. Het wordt waarschijnlijk een lange zit, dus de nodige snacks zijn niet overbodig! Maar wat zijn nou gezonde en voedende snacks om te eten tijdens je examen? Lees het hier.

Ongezouten amandelen
Noten bevatten veel calorieën, maar ze bevatten erg veel voedzame stoffen! Eiwitten en onverzadigde vetzuren zorgen voor een gevuld gevoel. Eet het wel met mate.

Druiven
Druiven zijn makkelijk te eten, maken niet veel lawaai tijdens het eten en ze bevatten suiker waardoor je weer even vooruit kan.


Bron

Appeltjes met pindakaas
Snijd een appel in parten en besmeer ze met pindakaas. Doe ze in een bakje en neem ze mee naar het examen. Het geeft je energie en helpt je om door een dip te komen. Let wel op dat je niet teveel pindakaas op de appels smeert, dan bevat het veel calorieën.

Mueslirepen
Mueslirepen zijn vullend en voedzaam, mits je de gezonde variant kiest. Veel mueslirepen die in de schappen van de supermarkt staan zijn erg ongezond. Ga dus voor de pure mueslireep, vooral de reep van hele granen. Meestal zijn die te vinden in de natuurwinkel.


Bron

Worteltjes
Wortels zijn een gezonde snack die suikers bevatten. Suiker zorgt voor een energieboost. Denk er wel aan dat een wortel eten relatief veel lawaai maakt en dat is weer niet zo aardig voor je mede-examenleerlingen ;-).

Tomaatjes
Kleine tomaatjes zijn lekker weg te eten. Ze zijn niet heel voedzaam, maar ze maken niet zoveel lawaai als wortels.

Gedroogd fruit
Een alternatief voor de eeuwige banaan en appel is gedroogd fruit. Makkelijk te eten en bevat gezonde suikers die jou een boost geven. Let op dat je niet teveel eet, dat is weer ongezond.


Bron

Olijven
Bij een snack denk je waarschijnlijk niet meteen aan olijven. Toch zijn olijven een goede keuze, want ze bevatten weinig calorieën en de gezonde vetten zorgen voor een verzadigd gevoel. Doe een aantal olijven in een bakje, neem eventueel prikkers mee en zorg ook voor zakdoekjes zodat je jouw vette vingers kunt afvegen.

Gekookt ei
Wederom geen standaard snack, maar wel een aanrader. Een ei bevat veel voedingstoffen en die zorgen voor een langdurig vol gevoel. Bedenk wel even hoe je het 't beste kan eten, anders zou het een smeerboel kunnen worden ;-). Neem in ieder geval een pak zakdoekjes mee.

Ga jij gezonde snacks meenemen voor bij je examens?

Bedankt voor de tip, Liesl!

Must reads 👀