Lifestyle

Op de rommelmarkt met Koninginnedag

Het is weer bijna Koninginnedag! Echte koopjesjagers zijn helemaal in hun element op deze feestdag en anderen gooien weer hun verkooptrucs in de strijd om een zakcentje bij te verdienen. In het hele land zijn rommelmarkten. Hier lees waar de markten te vinden zijn en tips voor het verkopen!

Locaties
Het is bijna Koninginnedag, dus tijd voor rommelmarkten! Het is feest in het hele land en overal worden spullen verkocht. Benieuwd waar je de rommelmarkten kunt vinden?


Bron

Amsterdam
Amsterdam is een grote vrijmarkt van 06:00 uur tot 20:00 uur. Populaire locaties zijn het Vondelpark, Museumplein en Rembrandtplein.

Arnhem
Jaarlijks wordt er in Arnhem de Koninginnemarkt georganiseerd. Dit vindt plaats op het Kerkplein.

Breda
Ook dit jaar wordt er de traditionele kindervrijmarkt in het Valkenbergpark georganiseerd. Dit start om 11:00 uur.

Den Bosch
Het gebied voor de vrijmarkt bevindt zich rond de Parade, de Lange Putstraat, Verwerstraat, Achter het Stadhuis en de Kerkstraat.

Den Haag
Van de Boekhorststraat in het centrum tot aan de Keizerstraat in Scheveningen is er ruimte voor vrijmarkten!

Maastricht
De vrijmarkten in het Stadspark op de Onze Lieve Vrouwewal en een rommelmarkt op het Vrijthof zijn elk jaar weer een feest!

Nijmegen
In Nijmegen kun je de vrijmarkt in het Goffertpark vinden.

Rotterdam
Jaarlijks bevinden de vrijmarkten in Rotterdam zich op o.a. de Binnenrotte, de Coolsingel, Blaak en het Hofplein, met een kindervrijmarkt op het Schouwburgplein. Een drukte van belang in het centrum van Rotterdam!

Utrecht
In Utrecht wordt een groot deel van het centrum opengesteld voor vrijmarkten. Vanaf Vredenburg tot nog voorbij de Wijde Begijnhof!


Bron

Verkooptips
Koninginnedag is de uitgelezen manier om je kast en berging eens grondig uit te ruimen. De spullen die je niet meer wil kun je verkopen op de rommelmarkt! Een win-winsituatie: je bent de overbodige spullen kwijt en je hebt ook nog een zakcentje bijverdiend.

Uiteraard wil je zoveel mogelijk van je spullen verkopen. Maar hoe verkoop je zo goed mogelijk je spullen zodat je snel binnen kunt lopen?
Let op de presentatie. Zorg dat de mensen je spullen goed kunnen zien. Hang spullen bijvoorbeeld op. Als je kleding verkoopt is het handig om paspoppen te gebruiken.
Zorg voor een actieve houding. Zit niet verveeld op een krukje, maar ga staan! Wees actief en loop rond.
Deel iets gratis uit. Denk aan een koekje of een spekje, zo trek je de aandacht van voorbijgangers.
Muziek maakt het gezelliger, maar let op dat je het niet te hard zet!
Versieren! Zorg dat jij er feestelijk uitziet, maar maak je verkoopplek ook gezellig en aantrekkelijk.
Niet geheel onbelangrijk: de locatie. Een slechte verkoopplaats is funest. Zorg voor een goede plek waar veel mensen langslopen.
Hoe breder je aanbod in spullen, hoe langer mensen blijven hangen. Zorg dus voor een groot assortiment en spullen in (redelijk) goede staat. Een afgekloven knuffel wil niemand hebben.
Zorg dat de prijzen goed zichtbaar zijn. Plak prijzen op de spullen. Mensen vinden het fijn als ze weten hoe duur iets is.


Bron

Ga jij koopjesjagen op een rommelmarkt? Of ga jij dit jaar verkopen?

Bron: editienl, wattedoenin