Lifestyle

Bekende drankjes van films en series

Er zijn veel dranken die bekend zijn geworden van bepaalde films of televisieseries. Denk maar aan de beroemde Martini van James Bond: “shaken not stirred”. Of de Cosmopolitan van Sex and the City, we love! Lees nu meer over deze drankjes en hun geschiedenis!

James bond – Vesper Martini, shaken not stirred
Als James Bond om een Martini shaken not stirred vraagt, dan vraagt hij niet om een gewone Martini. Het gaat dan om een cocktail, en niet zo maar één, maar een eigen versie van James Bond. De cocktail duikt al op in het eerste boek, Casino Royale uit 1953. Bond bestelde hier een droge Martini in een diep martiniglas. Voordat de barman zijn drank kan maken, geeft 007 nog even wat instructies mee: “Drie maten Gordon’s, één maat Wodka en een halve maat Kina Lillet. Schud heel goed tot het ijskoud is en voeg dan een lange dunne schil citroen toe. Got it?”

Later drinkt James Bond een glaasje met een vrouwelijke spion die Vesper heet. Bond vraagt haar of hij haar naam mag lenen om zijn juist uitgevonden cocktail naar te vernoemen. En de 007 Vesper Martini is een feit. Maak nu zelf een Vesper Martini shaken not stirred!

james bond

Wat heb je nodig?
♥ 75 ml London Dry Gin
♥ 25 ml Wodka
♥ 38 ml Lillet Blanc
♥ IJsblokjes

Schud dit allemaal goed met ijs, zodat het goed koud wordt. Serveer het met een dun schijfje citroen in een diep martiniglas.

Sex & The City – Cosmopolitan
Het favoriete drankje van Carrie en haar vriendinnen in Sex & The City. Het is een cocktail met wodka, cranberry, limoensap en Cointreau. De Cosmopolitan ontstond helemaal niet in een grote wereldstad. Waarschijnlijk werd het drankje ergens in de jaren 70 bedacht door een barman in het Middenwesten van Amerika en waaide het over naar San Francisco. Daarvandaan is de cocktail uiteindelijk overgewaaid naar New York. Daar werd het in de jaren 90 onder vrouwen een enorme hit. Uiteindelijk werd er zelfs een parfum naar de cocktail vernoemd.

Sex & the City

De cocktail is niet te zwaar, niet te zoet en lichtroze van kleur. Lees hier hoe de chique en sexy cocktail mixt!

Wat heb je nodig?
♥ 25 ml wodka
♥ 15 ml Cointreau
♥ 30 ml (licht gezoete) cranberrysap
♥ 5 ml limoensap
♥ IJsblokjes
♥ Schijfje limoen


Cosmopolitan

Doe de wodka, Cointreau, cranberrysap en limoensap in een cocktailshaker en vul de rest van de shaker met ijs. Schud goed totdat het drankje een roze kleur heeft. Serveer het drankje uit een gekoeld martiniglas. Je kunt het glas koelen door de ijsblokjes door het glas te laten walsen. Serveer het met een schijfje limoen aan de zijkant van het glas.

Scrubs, Two And A Half Man – Appletini
Deze cocktail is in verschillende televisieseries/films een favoriete drank. Zo is het drankje het favoriete drankje van J.D. in de sitcom Scrubs. En ook het favoriete drankje van Alan uit Two and a Half Men. In de film The Social Network wordt er ook een Appletini gedronken door de personages Mark Zuckerberg and Eduardo Saverin. De ‘echte’ Mark Zuckerberg had nog nooit een Appletini op, maar na het zien van deze film heeft hij de Appletini tot het officiële Facebook drankje gedoopt.

Maak nu zelf een Appletini!

Wat heb je nodig?
♥ 10 ml zoete Vermouth
♥ 10 ml droge Vermouth
♥ 40 ml wodka
♥ 30 ml appelsap
♥ IJsblokjes

Appletini

Schud alles goed in een cocktailshaker en doe er ook wat ijsblokjes bij zodat het drankje goed koud wordt. Serveer het drankje in een martiniglas en doe een stukje (groene) appel aan de zijkant van het glas.

Bridget Jones – Witte wijn
Bridget Jones houdt van witte wijn! We zien haar in de film vaak een glas wijn drinken. Een echte vrouwendrank, zonder al te veel gedoe!

Bridget Jones

Let op: nog geen 16, nog geen alcohol. Jonger dan 18 jaar, dan nog even geen sterke dranken.

Crazy, Stupid, Love – Old Fashioned 


Bron

Hottie Ryan Gosling drinkt in de film Crazy, Stupid, Love een old fashioned. Dit drankje wordt ook altijd gedronken door Don Draper uit de serie Mad Men. Je zou wel kunnen stellen dat een old fashioned voor echte, stoere mannen is! Deze cocktail bestaat al sinds 1880. De naam 'old fashioned' is dus ook erg terecht. Een old fashioned kan op verschillende manieren gemaakt worden, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Let op: dit drankje bevat veel alcohol, we zouden hem dan ook niet aanraden. 

Wat heb je nodig?
♥ 5 cl. Bourbon whiskey
♥ 2 cl. Water
♥ 3 scheutje Angostura
♥ 1 Suikerklontje
♥ Een beetje Water
♥ 1 paar IJsblokjes
♥ 1 schijfje Citroen
♥ 1 schijfje Sinaasappel
♥ 1 Kers

Doe twee tot drie scheutjes angostura op een suikerklontje totdat het helemaal is ingetrokken en doe het klontje daarna in een old fashioned glas. Schenk er daarna een beetje water bij en druk het suikerklontje met een barlepel kapot. Vul vervolgens het glas tot 2/3 met ijsblokjes en giet er dan de whisky bij. Roer de mix met een barlepel goed door. Garneer tenslotte met een schijfje citroen, schijfje sinaasappel en bovenop een kers. Serveer met een roerstaafje.

The Rum Diary  – Mojito


Bron

Johnny Depp sipt van een mojito in de film 'The Rum Diaries'. De drank die in deze cocktail zit is -uiteraard- rum! Een mojito is heerlijk voor in de zomer door de frisse smaak. 

Wat heb je nodig?
Witte rum (1,5 deel)
Rietsuiker of suikersiroop (2 barlepels)
Bruiswater (1 deel
Limoen (halve limoen)
Munt (takje munt)

Doe de rietsuiker, de in partjes gesneden ½ limoen, de gesnipperde muntblaadjes en een beetje bruiswater in een groot longdrinkglas en stamp met de muddler totdat de aroma’s en sappen goed vrijkomen en de suiker gedeeltelijk oplost. Voeg de ijsblokjes toe, giet hierover de rum en vul aan met de rest van het bruiswater. Garneer het glas met een schijfje citroen dat je half insnijdt zodat het op de rand van het glas gestoken kan worden. Steek er de muddler, het rietje en het takje mint bij.

Welk drankje is jullie favoriet?

Bronnen: hoedoe, askmen, delish, cocktailgids

Bedankt voor de tip Monique!