Lifestyle

DIY: cadeaus voor Moederdag!

Moederdag staat alweer bijna voor de deur. Heb jij een lieve moeder en wil je haar graag verrassen? Natuurlijk kun je dan een cadeautje kopen in de winkel, maar is het niet veel leuker en liever als je zelf iets maakt? Je moeder zal het extra waarderen wanneer je haar vertelt dat je het helemaal speciaal voor haar gemaakt hebt. Bekijk hier de verschillende cadeaus die je zelf kunt maken.

Ferrero Rocher boompje
Chocolade boompje

Bron: Pinterest
 

Is jouw moeder een echte chocolade freak? Dan zal zij dit chocoladeboompje zeker waarderen!

Wat heb je nodig?
♥ Ferrero Rocher chocolaatjes
♥ Een pot
♥ Eventueel een bus goudkleurige verf
♥ Lijm
♥ Lint
♥ Een stok of een stevige koker van karton
♥ Goudkleurig inpakpapier
♥ Bruin crêpepapier
♥ Een balvorm van papier-maché
♥ Tape

Begin met het maken van een bal van papier-maché. Je kunt hiervoor een ballon opblazen en de kranten met lijm eromheen doen. Als alles hard is geworden prik je de ballon stuk en dan houd je dus een balvorm over. Je kunt het beste de balvorm een dag van tevoren maken, aangezien dit veel tijd in beslag neemt en moet drogen.

Ga vervolgens aan de slag met de pot waar het boompje in komt te staan. Misschien heb je geluk en heb je een pot kunnen vinden met een gouden kleur. Mocht dit niet het geval zijn kun je de pot natuurlijk gewoon goud spuiten met een bus verf. De pot hoeft niet duur te zijn, een plastic pot van de Action is al genoeg.

Voor de "bol" van het boompje moet je een gat knippen waar de stok, of de koker van karton doorheen kan. Zorg ervoor dat je het gat niet te groot maakt. Maak de stok/koker vervolgens goed vast aan de bol papier-maché met wat tape. Maak dan het uiteinde van de stok/koker vast in de pot. Dit doe je door tape om de stok te rollen en vast te maken aan de binnenkant van de pot.

Om ervoor te zorgen dat het boompje blijft staan doe je er wat kranten en oud papier in. Plak dan de bovenkant af met bruin crêpepapier zodat je de lelijke inhoud niet meer kunt zien. Plak er wat Ferrero Rocher chocolaatjes op. Nu ga je aan de slag met het versieren van je boompje. Doe het goudkleurige inpakpapier om de bol heen en maak het aan de onderkant vast met een strik. Plak vervolgens de chocolaatjes erop en voila: jouw chocoladeboompje is klaar!

Voor deze DIY moet je wel wat in huis halen en wat tijd reserveren, maar het resultaat mag er zijn!

Tekst in fotolijstje
Fotolijstje
Bron: Pinterest

Fotolijstje
Bron: Pinterest

Een ander leuk cadeau voor Moederdag is een lieve tekst in een fotolijstje. Een stuk makkelijker om te maken! Ideaal voor als je niet zo veel tijd hebt.

Wat heb je nodig?
♥ Papier
♥ Computer
♥ Printer
♥ Fotolijstje (bij Action bijvoorbeeld)

Bedenk lieve woorden/zinnen voor je moeder. Kies een leuke fonts uit en type het op je computer/laptop. Print het vervolgens uit, zodat je het kunt inlijsten. Zo simpel kan het zijn! Bekijk dit artikel voor leuke fonts. Ook kun je een woordwolk maken net als bij de eerste foto. Dit kun je heel gemakkelijk doen via deze site.

♥ Foto bloemenvaas
Boemenvaas
Bron: Pinterest

fles
Bron: Pinterest

Hoe leuk is dit, een persoonlijke bloemenvaas! Maak nu een vaas voor je moeder met foto's van jou en je moeder samen.

Wat heb je nodig?
♥ Bloemenvazen
♥ Foto's
♥ Eventueel wat lijm

Print leuke foto's van jou en je moeder uit in zwart wit bijvoorbeeld. Je kunt ze op de bloemenvaas plakken, of net zoals de laatste foto in de bloemenvaas schuiven. Het is heel simpel, maar ziet er erg leuk uit. En bovendien is het een origineel en persoonlijk cadeau, waar je jouw moeder blij mee kunt maken!

Met welke DIY ga jij aan de slag voor Moederdag?