Fashion

DIY: ankle chains

Redactie

Ik (Luana) kom vaak hele leuke dingen tegen op het internet, maar helaas is niet alles even betaalbaar. Ik dacht: wat ik niet kan betalen, maak ik toch lekker zelf?! Zo kwam ik ook op het idee om deze ankle chains zelf te maken. Lees snel verder voor de DIY!

Giambattista Valli… Ever heard of it? Ik niet, totdat ik onderstaande sandalen van het merk tegenkwam op internet. Wow… Hebben, hebben hebben! Prijs: zo’n slordige 1600 dollar!! Ik besloot daarom zelf mijn eigen ankle chains te maken!

Hakken

Wat heb je nodig?
♥ Schakelketting
♥ Lint
♥ Eventueel verf voor als je de kleur van de schakelketting niet mooi vindt

Ik knipte met een tang 2 stukken ketting van ongeveer 24 cm. Deze passen perfect om mijn enkel. Niet te strak en niet te los, net goed.

Schakelketting

Zelf ben ik niet zo’n fan van goud. Ik vind het supermooi staan bij de blondines onder ons, maar mij flatteert het totaal niet. Zilver is echter meer mijn ding. Daarom kwam mijn zilveren spuitverf to the rescue!

Schakels

Nadat de verf een nachtje had kunnen drogen ging ik verder met mijn DIY. Enkel nog 2 stukken lint van ongeveer 20cm knippen and that’s it. Ik koos voor een fuchsia kleur, lekker zomers! Nu nog het lint door de uiteinden van de ketting rijgen en dan een mooie strik maken. En voila, de ankle chains zijn klaar! Zo schattig, niet?

resultaat

Hieronder zie je hoe ik ze draag. Het leuke aan deze ankle chains is dat je ze ook op andere schoenen kan dragen. Ballerina’s, pumps, sandalen… Variatie in overvloed! Ook de kleur van het lint kun je aanpassen aan je outfit.

resultaat

Ga jij aan de slag met deze DIY?

Door: Luana