Fashion

Help ik heb een bruiloft (I): Wat moet ik aan?

Het is april en dat betekent dat het bruiloft seizoen officieel begonnen is. Heb jij binnenkort een bruiloft en weet je echt niet wat je aan moet? We kunnen ons er iets bij voorstellen. Je wilt immers niet de Bruid overschaduwen, maar je wilt er natuurlijk ook zo goed mogelijk uit zien, toch? We laten je graag zien wat je zou kunnen dragen.


Lauren Conrad en Lo Bosworth op een bruiloft van een goede vriendin (Bron beeld Laurenconrad.com)

Is de bruiloft in Nederland? Dan is het niet alleen lastig om te bedenken wat je aan moet, omdat je er graag leuk uit wilt zien. Nee, dan is er nog een heel ander probleem wat om de hoek komt kijken en ik heb zo'n vermoeden dat jullie wel weten waar ik het over heb. Het weer. Je kunt op 23 april niet beslissen dat je op 21 juni een zomerjurkje gaat dragen, grote kans dat het op 21 juni stormt, regent en de temperatuur meer aan de winter dan de zomer doet denken. Tegelijkertijd kun je begin april ook niet beslissen dat je twee weken later een driedelig pak aantrekt, want wedden dat het dan ineens de warmste dag in april ooit gemeten is?

Moeten we dan allemaal maar twee outfits kopen? Nou, dat gaat wel een beetje ver natuurlijk. Maar misschien kun je met de kleding die je al in je kast hebt hangen wel twee verschillende outfits samenstellen. Een warm en een koud weer optie? Niet mogelijk? Dan kun je het beste investeren in een mooi jurkje met een jasje dat je er goed mee kunt combineren, maar dat je na de bruiloft ook in het dagelijks leven goed kunt dragen.


Lauren Conrad bij de bruiloft van Heidi en Spencer in The Hills (Bron beeld MTV)

Tijd voor wat do's en don'ts, die vonden we op de blog van Lauren Conrad. Als je Lauren Conrad op Instagram volgt weet je vast wel dat Lauren aardig wat bruiloften bezoekt, Lauren zal het dus wel weten..

Do:
– Wees subtiel! Kies liever voor een mooie, romantische look dan een edgy, gewaagde look.

Don't:
– Volgens de oude regels zou je geen wit of crèmekleurige kleding mogen dragen naar een bruiloft. Dit is omdat je de Bruid niet zou mogen overschaduwen op haar speciale dag. Gelukkig is deze regel nu wat minder streng en is het prima om crèmekleurige jurkjes te dragen.
– Probeer 's ochtends of 's middags geen zwart te dragen.
– Jeans zijn een grote no no, evenals kleding die als te sexy gezien zou kunnen worden.

Goed nu we dit allemaal weten is het tijd om te kijken wat we dan precies kunnen dragen, we stelden vier outfits voor jullie samen!

Een romantische outfit met een zachtroze jurkje gecombineerd met een wit kanten jasje en een paar strappy sandels

Ook deze jurk is lekker romantisch, maar heeft door de kleur en lengte een net wat meer hippie-feeling. Wij zouden deze jurk combineren met een paar extra hoge wedges en een mooi getailleerd zwart colbert om het net iets stoerder (maar niet te stoer) te maken.


Dit jurkje met prachtige floral print heeft een hele mooie belijning. Het liefst zouden we dit jurkje zonder jasje dragen, maar in Nederland moet je op alles zijn voorbereid en dan kun je maar beter voor de next best thing gaan, toch? En dat is wat ons betreft een zwarte met blazer met een fantastische achterkant. Onze voeten steken we in een paar zwarte suede pumps.


Wil je voor kleur gaan tijdens een bruiloft? Dat kan! Deze heldere blauwe kleur is perfect! We combineren het met een zachtroze blazer en pumps in dezelfde kleur

Nog wat aanvullende tips:
– Wordt de bruiloft op het strand gevierd? Let dan extra goed op je schoeisel, een paar pumps met hele dunne hak is meestal geen groot succes. Niet alleen moet je misschien een stukje door het zand, de vlonders op de locatie zijn ook killing voor je hakken die er continu tussen blijven haken.
– Is het echt heel erg koud en eigenlijk te koud voor blote benen? Je zou kunnen kiezen voor een huidkleurige panty, Kate Middleton doet dat immers ook. Maar ga wel voor een mooi exemplaar, niets zo lelijk als een paar witte glimmende huidkleurige panty's, of een paar dat totaal niet bij je huidskleur past, zorg ook dat je een extra paar bij je hebt, een ongelukje zit in een klein hoekje.

Heb jij binnenkort een bruiloft? Weet jij al wat je aan gaat trekken? Wat vind jij de mooiste look die we samengesteld hebben?