Food

Verwen je moeder op moederdag

Onze moeders staan altijd voor ons klaar. Je staat er niet altijd bij stil, maar wie is degene die altijd eten voor je maakt, je kleding wast en strijkt, en zorgt dat het hele huis netjes is? Bij mij (Petra) is dat nog steeds mijn moeder. Op Moederdag mogen we onze moeder wel even flink in de watten leggen voor alle liefde die zij ons altijd geeft. Verwen je moeder daarom met deze heerlijke taart aankomende Moederdag!

Ziet deze drielaagse taart er niet super lekker uit ladies? 😉  

Taart

Ingrediënten voor de cake:
♥ 250 gram boter op kamertemperatuur
♥ 250 gram basterdsuiker
♥ 4 losgeklopte eieren
♥ 250 gram zelfrijzend bakmeel
♥ 4 eetlepels melk  

Ingrediënten voor de vulling:
♥ 284 ml slagroom (om op te kloppen)
♥ 225 gram aardbeien, in stukjes gesneden
♥ 10 eetlepels lemon curd (dit is jam verkrijgbaar bij Albert Heijn bijv.)  

Ingrediënten voor de topping:
♥ 200 gram gezeefde poedersuiker
♥ Gele (eetbare)kleurstof  

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop vervolgens de boter en de suiker door elkaar en voeg de bloem en melk toe. Klop het geheel op totdat het een luchtig en romig mengsel is. Giet het mengsel in een taartvorm en bak de taart een uur en 15 minuten in de oven. Controleer of de taart gaar is met een satéprikker. Als de satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat het vervolgens afkoelen op een rooster.

Nu ga je aan de slag met de vulling. Klop de slagroom tot een dikke substantie, maar zorg dat de slagroom niet stijf is. Snijd dan de aardbeien in stukjes en doe het door de slagroom heen. Zorg dat je wat aardbeien overhoud als versiering. Als de cake goed is afgekoeld kun je de cake gaan snijden in drie horizontale lagen. Smeer de vulling uit over twee schijfjes met behulp van een lepel en doe een klodder lemon curd eroverheen. Doe de lagen op elkaar maar zorg ervoor dat er op de bovenste cakelaag geen vulling zit.

Voor de topping doe je de poedersuiker in een kom met wat koud water. Meng het tot het een dik mengsel wordt. Voeg daarna de kleurstof aan de poedersuiker toe en verspreid het glazuur over de cake. Laat het glazuur langs de zijkanten van de cake druppelen voor een mooi effect. Tot slot versier je de taart nog met aardbeien en voilà, jouw Moederdagtaart is klaar!

Ga jij deze taart maken voor Moederdag en heb je nog andere plannen?

Bron: handbag

Must reads 👀