Lifestyle

Zo koop je nooit meer een verkeerde bh

Ruim 80% van de vrouwen loopt rond met een bh in de verkeerde maat! Hoog tijd dat Girlscene een paar handige tips meegeeft om nooit meer een verkeerde bh te schaffen. Een verkeerde BH zit niet alleen heel vervelend, het staat ook niet al te mooi. Lees nu snel deze tips en zorg dat je niet bij die 80% hoort.

Vind jij het ook altijd zo vervelend om bh's te kopen? Een leuke BH uitzoeken is geen probleem, maar de juiste maat kiezen is een heel ander verhaal. "Lukt het allemaal?" hoor je een verkoopmedewerkster tegen je zeggen terwijl je aan het passen bent. "Ja hoor!" Roep je dan maar snel terug omdat je geen zin hebt dat ze even een kijkje komt nemen in het pashokje. Het gevolg? Precies. Een bh die eigenlijk helemaal niet jouw maat is. Lees de onderstaande tips zodat je voortaan wel thuis komt met een goed zittende bh!

bh
Bron: Facebook

Zo merk je dat je bh te groot is:
♥ Als de achterkant van je bh omhoog gaat, draag je waarschijnlijk een bh met een te grote omvang. Hierdoor lijken je borsten dan wat hangerig. De achterkant hoort op dezelfde hoogte te zitten als de voorkant van je bh.
♥ Lijken de cups niet goed gevuld en lubberen ze een beetje. Ook dan heb je een te grote bh aan.
♥ Het stukje dat de cups van je bh met elkaar verbind moet plat op je borstbeen liggen. Is dit niet het geval, dan is je bh waarschijnlijk te groot.

Zo merk je dat je bh te klein is:
♥ Als je borsten uit je bh puilen aan de bovenkant en de zijkanten, dan heb je een te kleine bh aan. Mocht je een push-up bh dragen, dan moet je kijken of je borsten er niet aan de zijkanten uitpuilen. Is dit wel het geval, dan is deze bh te klein voor je.

bh
Bron: thevanitydiary

Natuurlijk voel je ook meteen of je bh lekker zit. Als de bandjes in je huid snijden, heb je geen goede bh aan. Nog een andere tip voor tijdens het passen van bh's: buig naar voren, schud je borsten heen en weer, en ga weer terug naar achteren. Met een goede bh horen je borsten nog op hun plek te zitten.

Vind je het ongemakkelijk om in een lingeriewinkel jouw maat te laten meten? Meet dan zelf je eigen maat op thuis! Je hebt alleen een meetlint nodig hiervoor. Om de omvang van je bh te meten moet je het meetlint onder je borsten, rondom je borstkast houden. Zorg ervoor dat het meetlint strak om je heen zit. Nu kun je jouw omvang maat.

bh
Bron: Tumblr

Om de maat van de cups te meten, doe je het lint rondom je borstomvang waar je borsten het volst zijn. Je moet de meetlint hier juist niet te strak houden. Om nu de juiste cupmaat uit te rekenen trek je het getal van je borstkast omvang af van de omtrek van je borsten. Zie onderstaande tabel voor met daarin het verschil in cm, zodat je jouw cupmaat gemakkelijk kunt aflezen:

♥ 0 tot 1 cm. = AA cup
♥ 1 tot 2,5 cm. = A cup
♥ 2,5 tot 6 cm. = B cup
♥ 6 tot 9 cm. = C cup
♥ 9 tot 11,5 cm. = D cup
♥ 11,5 tot 15 cm. = DD cup (E cup)
♥ 15 tot 18 cm. = F cup 18 tot 20 cm. = G cup

bh
Bron: Tumblr

Hier volgen nog een paar laatste tips en feitjes, zodat jij nooit meer een verkeerde bh koopt:
♥ Houd er rekening mee dat de maten van een bh kunnen verschillen per winkel/merk.
♥ Je bh zou goed moeten zitten op de minst strakke 'stand' van de sluitingshaakjes. De reden dat er meerdere haakjes aan bh's zitten, is omdat er op een gegeven moment niet zo veel rek meer in de bh zit. Je hebt meerdere standen zodat je dan langer kunt doen met je bh.
♥ Koop geen nieuwe bh rondom je menstruatie. Je borsten kunnen in deze periode wat voller en gevoeliger zijn dan normaal en zo koop je waarschijnlijk de verkeerde maat.
♥ Een vrouw verandert gemiddeld zes keer in haar leven van cupmaat. Meet dus af en toe (het liefst om het half jaar) je cupmaat opnieuw op.

Hebben jullie moeite met bh's kopen?

Bronnen: bloglovin