Beauty

Make-up kwasten reinigen

Veel meiden onder ons gebruiken dagelijks make-up. Met de juiste make-up kun je de sterke punten van je gezicht nog meer naar voren laten komen. Om make-up ideaal aan te brengen zijn er verschillende make-upkwasten in allerlei soorten en maten. Maar maak jij eigenlijk wel regelmatig jouw make-upkwasten schoon? Lees nu hier waarom- en hoe je de make-upkwasten reinigt.

Make-upkwasten zijn een goede investering. Je kunt dankzij de kwasten gemakkelijk make-up aanbrengen op je gezicht. Je staat er alleen niet altijd bij stil dat er allerlei bacteriën en oliën van je gezicht op de kwasten achterblijven. Vooral als je de kwasten elke dag gebruikt en nooit schoonmaakt! Eigenlijk te vies voor woorden. Het schoonmaken van de kwasten zorgt er trouwens niet alleen voor dat de bacteriën en oliën worden verwijderd, maar het verwijdert ook:
♥ Oude make-up
♥ Vuil en afval
♥ Dode huidcellen

Naast dat de kwasten nu lekker schoon zijn, houd je de kwasten op deze manier ook lekker zacht. Dit zorgt ervoor dat je de kwasten langer met plezier kunt blijven gebruiken en het is overigens ook beter voor je huid! Het beste is om je make-up kwasten minstens één keer in de week te reinigen. Je kunt natuurlijk een speciale reinigingslotion voor de kwasten gebruiken, maar je kunt ook met eigen keukengerei aan de slag!

Wat heb je nodig?
♥ Olijfolie
♥ Babyshampoo
♥ Gedenatureerde alcohol (te koop bij Etos)
♥ Eventueel een topcoat nagellak om de merknaam mee te lakken

Voor de meest vieze kwasten, zoals kwasten met aangekoekte make-upresten, lippenpenseeltjes en gelliner kwasten, kun je het beste olijfolie gebruiken. Haal zoveel mogelijk make-up resten weg met een stukje keukenrol. Doe dan een beetje olijfolie op een bord en wrijf de kwasten daarin. Als het goed is zie je nu een hoop viezigheid van de kwasten afkomen.

Spoel vervolgens alle kwasten af onder de kraan. Let hierbij op dat je het ijzeren deel niet nat maakt, anders kan dit deel gaan roesten en dat is zonde! Dit doe je ook met de minder vieze kwasten die je nog niet in de olijfolie hebt schoongemaakt. Leg ze vervolgens op een schone handdoek. Doe nu een beetje babyshampoo en olijfolie op een bord en zeep de kwasten in. Spoel ze vervolgens weer af met water.

De meeste haren van kwasten gaan na verloop van tijd wat uit elkaar staan. Maar nadat je ze gewassen hebt en de kwasten nog nat zijn, kun je ze weer terug in vorm buigen. Als je klaar bent met alle kwasten moet je nog even wachten totdat de kwasten goed droog zijn, pas dan kun je ze namelijk rechtop terugzetten. Als je de kwasten meteen terugzet, kan er nog wat vocht uit de kwasten naar beneden lopen, daar waar de haartjes vast gelijmd zitten. Als dit gebeurt is de kans groot dat de haartjes snel los gaan laten en dit willen we niet!

Wat je als daarna nog kunt doen is het ontsmetten van de handvatten, want ook hier verzamelen zich veel bacteriën! Voor het schoonmaken van de handvatten heb je de gedenatureerde alcohol nodig. Doe er een beetje van op een keukenrol en veeg de handvatten schoon. Op deze manier maak je ze niet alleen schoon, maar zorg je er ook voor dat ze goed ontsmet zijn.Mocht je nou de gelukkige zijn die in het bezit is van dure make-upkwasten? Dan is het natuurlijk zonde als de merknaam vervaagd door het regelmatige gebruik. Dit kun je voorkomen door een blanke nagellak topcoat eroverheen te lakken.

Reinigen jullie regelmatig je make-up kwasten?

Bronnen: makeupgeek, beautylab

Must reads 👀