Health

Fit en strak met bootcamp

Bootcampen, heb jij jezelf er al eens aan overgegeven? Het is de perfecte work-out om je hele lichaam te trainen. Een paar lesjes, en je bent niet alleen een stuk fitter, maar ook een stuk strakker. Helaas is bootcamp geen “magic word” dat je maar hoeft te zeggen en het is gebeurd, bootcamp is keihard werken. Maar wat is het nu precies?

Bootcamptraining wordt al jaren in het leger gegeven. De training wordt gegeven aan nieuwe militairen die gekeurd worden voor het leger. Maar de laatste jaren is bootcamptraining vooral bekend geworden door de trainingen die gegeven worden aan mensen die geen ambitie hebben in het leger te gaan, maar gewoon wat fitter en strakker willen worden.


Bron Heart Kim Kardashian

Eén van de bekendste bootcamp trainers is Barry Bootcamp. Hij nam onder andere Kim Kardashian, Jessica Alba en Jake Gyllenhaal onderhanden. Zijn trainingen duren ongeveer een uur en zijn zo intensief dat je zo’n 1000 calorieën per les verbrandt. Maar je verbrandt niet alleen calorieën tijdens zo bootcamplesje (zoals met de meeste cardio-workouts), je werkt ook aan je spieren.

Barry weet wel waarom bootcamp zo goed werkt. De helft van de tijd doe je cardio oefeningen, maar de krachttraining is minstens zo belangrijk en de combinatie van die twee zorgt ervoor dat je metabolisme wordt aangewakkerd. Als je een sport doet als hardlopen is je lichaam op een gegeven moment gewend aan een oefening, op een gegeven moment verbrand je geen vet meer met de oefening. Bij bootcamptrainingen wordt je lichaam continu wakker geschud.


In samenwerking met Nike organiseerde Girlscene afgelopen zomer op de heetste dag (het was zo'n 35 graden) een bootcamp in het Vondelpark! HOT!

Maar wat doe je dan precies bij een bootcamptraining? Dat verschilt heel erg. Helaas hebben we in Nederland geen bootcamplocatie van Barry Bootcamp, maar hier hebben we The Bootcamp Club. Een organisatie door heel Nederland die trainingen geeft in de buitenlucht. Trainingen bestaan uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen. Je hebt drie niveaus en trainingen worden dagelijks in het hele land gegeven. Je koopt een rittenkaart met een x-aantal lessen en deze is een bepaalde tijd geldig. Je hoeft dus niet iedere woensdagavond aan bootcamp vast te zitten, je kunt gaan op het tijdstip dat het jou uitkomt. Super gezellig met een groep vriendinnen natuurlijk!

Wil je nog minder verplichting? Er zijn op YouTube ook genoeg bootcampfilmpjes te vinden en er zijn ook genoeg applicaties te downloaden voor je iPhone. Hiervoor is wel een klein beetje discipline vereist. Het fijne van een bootcamptraining is namelijk dat de trainer je precies vertelt wat je moet doen en je helemaal afbeult, dan hoef je niet na te denken of je de volgende oefening wel of niet gaat doen, je moet wel!

Heb jij wel eens een bootcamptraining gedaan? Is bootcampen helemaal jouw ding, of ben je meer een yoga-meisje?