Real life

Girls Issues #23: ‘Ik heb veel last van oksel- en schaamhaar’

girls-issues-23

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Ik heb veel last van oksel- en schaamhaar’

Jill (16) is onzeker over haar lichaamshaar.

Hey Girlscene,

Ik ben een meisje van 16 en ik zit al ongeveer twee jaar met een probleem. Ik heb erg donkere haren bij mijn bikinilijn en oksels. Als ik mijn oksels scheer zijn er binnen een halve dag alweer kleine zwarte stoppeltjes te vinden, en ook al scheer ik het, mijn oksels worden nooit helemaal glad. Dit is erg vervelend en lelijk, vooral in de zomer.

Mijn bikinilijn krijg ik ook niet glad geschoren, ik heb al jullie tips gevolgd, zelfs als ik met de richting mee scheer krijg ik bultjes en snel stoppels. Hierdoor durf ik al 2 jaar niet in bikini te lopen, ik epileer het dan steeds met een pincet maar alsnog krijg ik zwarte puntjes en rode bultjes.

Ik heb overal op internet gezocht, en IPL laseren kan ik niet betalen. En elke keer een Brazilian Wax is ook heel erg duur (50 euro), en in de zomer kan ik dan tussendoor 2- 3 weken niet in bikini omdat de haartjes moeten groeien.

Hebben jullie een idee?

Lees ook:
Girls Issues #22: ‘Mijn ouders hebben geldproblemen’

Lieve Jill,

Wat een vervelend probleem. We begrijpen dat je hier mee zit, ook al hoef je je hiervoor absoluut niet te schamen. Het is “maar” haar. Natuurlijk begrijpen we dat jij daar heel anders over denkt en dat jij het liefst de oorlog aan de donkere haren rond je bikinilijn en onder je oksels verklaart.

Als zestienjarig meisje heb jij natuurlijk geen groot budget hiervoor beschikbaar, maar waxen en IPL-en kan ook op een iets goedkopere manier. Er zijn een paar dingen die je kunt doen.

1. Houd Groupon in de gaten voor acties met IPL en Waxing. Vaak kun je via deze acties met meer dan 50% korting behandelingen ondergaan. Op zo’n groot bedrag scheelt dat natuurlijk best wel heel erg veel. Vaak kun je nadat je zo’n actie gedaan hebt via Groupon, ook voor een fijner prijsje langer in behandeling blijven indien dat nodig is.

2. Je kunt ook een afspraak maken met salon bij jou in de buurt en je daar eerst goed voor laten lichten. Doordat je zo jong bent zullen zij ook wel begrijpen dat jij niet het grootste budget hebt. Misschien willen zij jou tijdens een behandeling leren hoe je je bikinilijn en oksels ook thuis kunt waxen. Jij hebt het namelijk over een Brazilian Wax, maar dat is toch helemaal niet nodig? Als je in bikini gaat hoef je eigenlijk alleen de randjes bij je bikinilijn te laten waxen.

Als je eenmaal weet hoe het moet, is het helemaal niet zo moeilijk om te waxen, maar het is wel aan te raden om het de eerste keer door een professional te laten doen.

Wist je trouwens dat hoe vaker je waxt, hoe minder haren terug groeien? Dat klinkt heel erg goed, toch? We hopen dat je iets aan onze tips hebt.

Liefs,
Girlscene

Must reads 👀