Beauty

Fake it, untill you make it!

Nepwimpers zijn allang niet meer een truc alleen gebruikt door celebrities om hun wimpers voller en langer te laten lijken. Ook wij maken graag gebruik van dit handige beautyproduct! Zeker voor een chique diner of voor een feestje zijn nepwimpers heel geschikt. Maar hoe breng je de wimpers eigenlijk aan? En hoe haal je ze er weer vanaf? Girlscene legt het je uit!

♥1 Breng de nepwimpers aan nadat je de ogen hebt opgemaakt. Als beginner is het vaak makkelijker om kant en klare wimpers te gebruiken. Ben je er handig in? Dan kun je ook wimperdeeltjes stuk voor stuk aanbrengen.

♥2 Het kan zijn dat de nepwimpers te groot voor jouw ogen zijn. Hou de nepwimper langs jouw wimperlijn. Is het te lang? Knip dan een stukje aan de binnenkant van de nepwimpers af.

♥3 De wimpers zitten in de verpakking vaak met een beetje lijm vast. Haal ze aan de rand los, niet aan de wimpers zelf want misschien gaan ze dan wel stuk.

nepwimpers
Tumblr

♥4 Breng een beetje lijm aan op de wimpers. Doe dit heel voorzichtig: de lijm moet niet op je vingers komen.

♥5 Laat de lijm even drogen. Zo wordt de lijm plakkerig en blijft het makkelijk aan je oog hangen.

♥6 Breng de wimpers eerst aan op de buitenste rand en druk ze naar binnen. Zorg ervoor dat je op het ooglid drukt en niet op de nepwimpers.

♥7 Nepwimpers voelen een beetje onwennig aan en je ogen kunnen gaan tranen. Heb je er erg veel last van? Dan zitten ze waarschijnlijk niet goed en moet je de stappen één voor één herhalen. Breng ze dan iets verder van de binnenste ooghoek aan.

8 Zie je nog een beetje lijm of de rand van de nepwimpers? Breng dan een laagje eyeliner aan om dit te verdoezelen.

nepwimpers
Tumblr

Tip: Je kunt een pincet gebruiken om de wimpers precies aan te brengen.

♥9 Voor het afhalen van de nepwimpers is het handig om eerst wat make-upremover aan te brengen op het ooglid en dan vooral het gedeelte waar de lijm zit. De remover zorgt ervoor dat de lijm makkelijk loslaat. Laat de remover even intrekken en je kunt vanuit de buitenste ooghoek de nepwimpers lostrekken.

Je kunt nepwimpers nog een keer gebruiken, maar dan moet je ze wel goed schoonmaken. Gebruik make-upremover en was ze voorzichtig. Laat de wimpers daarna drogen en ze zijn weer klaar voor gebruik!

Er zijn ook verschillende filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe je nepwimpers het beste kunt aanbrengen.


H&M €4,95

wimperstukjes
Douglas €9,95

nepwimpersEssence €2,56

nepwimpers
Douglas €9,95

nepwimpersBaci €4,95

Gebruik jij weleens nepwimpers?