Lifestyle

De mooiste Moleskines!

De Moleskine is voor de echte liefhebber een ware must. Het ongelinieerde papier en de kaft gemaakt van imitatieleer wordt herkend uit duizenden en het geheel ademt een gevoel van nostalgie en authenticiteit. 

De Moleskine zoals wij het kennen, komt uit Italië. De naam is Frans voor imitatieleer. Het werd ontworpen door Parijse boekbinders, speciaal voor alle schrijvers en kunstenaars die aan het begin van 1900 naar Parijs kwamen om de creativiteit de vrije loop te laten gaan. De kaft is dus van moleskine (imitatieleer) gemaakt. Verdere kenmerken zijn de ongelinieerde bladzijden, een band om het boekwerk bij elkaar te houden en een lint om makkelijk bij de juiste pagina te komen. 


Bron: Tinypic

Bekende personen als Ernest Hemingway, Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Oscar Wilde en Bruce Chatwin konden niet zonder en zworen bij de boekjes. In de jaren tachtig ging het wat minder goed met het merk en het leek erop dat alle boekjes van de markt zouden worden gehaald. Chatwin vond dat zo erg dat hij heel Parijs afging en iedere Moleskine die hij tegenkwam, opkocht. 

Een Italiaans bedrijf (Modo&Modo uit Milaan) stortte zich uiteindelijk op de boekjes en met de juiste marketing werd het notitieboekje weer een echte hit. Het merk en de naam Moleskine werd toen pas geregistreerd. Je hebt het boekje inmiddels in allerlei kleuren en uitvoeringen. Je kunt bijvoorbeeld ook een boekje kopen dat is geïnspireerd op een bepaalde stad. Londen, Parijs, iedere wereldstad is vertegenwoordigd en bevat bijvoorbeeld een plattegrondje. De meeste liefhebbers gaan toch nog voor het zwarte boekje, puur vanwege het gevoel. 


Bron: Facebook

Dit weekend werd bekend dat het bedrijf nu naar de beurs gaat. Dat houdt in dat je binnenkort zelf een aandeel van het bedrijf en van de Moleskine kan kopen. Het bedrijf zou voor de helft naar de beurs gaan en dat is waarschijnlijk goed voor ongeveer 350 miljoen euro. Dat betekent dus dat het bedrijf goed is voor zo'n 700 miljoen! Dit zijn wel schattingen, de echte cijfers zijn niet bekend. 

De notitieboekjes worden niet alleen gebruikt voor aantekeningen, quotes, citaten en notities. Sommigen maken ware kunstwerken van het boekje! Kijk je mee? 


Bron: Yummie


Bron: Tumblr


Bron: Tumblr


Bron: Facebook


Bron: Flickr


Bron: Pinterest


Bron: Tumblr


Bron: Tumblr


Bron: Tumblr


Bron: Ffffound

Maak jij gebruik van Moleskine? 

Door: Janet

Bron: de Volkskrant

Must reads 👀