Celebs

Wie zijn die bekende gezichten?

Wie Brad Pitt en Julia Roberts zijn, hoeven we jullie vast niet uit te leggen. Deze sterren hebben geen uitleg meer nodig. Maar overkomt het jou ook wel eens dat je een film met een bekend gezicht ziet en dat je dan eigenlijk geen idee hebt wie die acteur of actrice nu is? Wij hebben dat zó vaak! Vandaar dat we die gezichten eens uitlichten! 

Sommige acteurs en actrices zijn voor ons zo bekend, maar toch zijn de namen moeilijk om op te sommen. Laat staan dat we ook andere films kunnen opnoemen! Eigenlijk heel raar, want het komt vaak voor dat deze acteurs echt in heel veel bekende films grote rollen hebben gespeeld. Het kan zo zijn dat de volgende acteurs jou wel bekend in de oren klinken. Het is maar een indicatie en wij beseften al snel dat wij eigenlijk maar bijzonder weinig van deze mensen weten. Tijd om ze onder de loep te nemen!


Bron: Buzzfeed

De eerste en oh zo bekende actrice is Maggie Smith. Eigenlijk heet ze Margaret Nathalie (Maggie) Smith en ze werd op 28 december in 1938 geboren. Toen ze zestien was ging ze naar de Oxford Play School en vanaf dat moment is ze eigenlijk altijd blijven acteren. In 1967 tot 1974 trouwde ze, maar ze scheidde zodat ze in 1975 met haar jeugdliefde Beverly Cross kon trouwen. Hij overleed in 1998. Smith ontving als actrice twee keer een Oscar en wij kennen haar vooral als professor Minerva Anderling in alle films uit de Harry Potter reeks.

Ik – Janet – ken haar ook heel goed van haar rol als strenge juffrouw in de film De Geheime Tuin (The Secret Garden). Je kent haar waarschijnlijk ook van haar rollen in de films Sister Act (de strenge non) en als de oudere Wendy in Hook. Maggie Smith kreeg in 2008 borstkanker, maar ze werd na behandelingen genezen verklaard. Wist je dat ze is benoemd tot ridder in de Orde van het Britse rijk? Dat gebeurde in 1972. In 1990 werd ze echter bevorderd tot dame. Ze wordt nu dus officieel Dame Maggie Smith genoemd. Tegenwoordig speelt ze in de televisieserie Downtown Abbey. 

Watch on YouTube

Vind jij de butler van Batman in de trilogie van Christopher Nolan ook zo'n lieve man? Michael Caine werd geboren in 1933 en hij won twee Oscars en drie Golden Globes in zijn loopbaan als acteur.


Bron

Een paar jaar geleden was de film Alfie met rokkenjager Jude Law een grote hit. De film is echter een remake van de eerste versie in 1966. Caine werd toen een waar sekssymbool. Later speelde hij een rol als bruteling in de film Get Carter en toen werd hij gezien als een cultfiguur uit die periode. Je kon hem ook zien als de vader van Leonardo Dicaprio in de film Inception.

Caine heet eigenlijk Maurice Joseph Micklewhite en in het dagelijkse leven, als hij niet werkt, gebruikt hij deze naam. In 2000 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van het Britse Rijk. Hij wordt nu dus Sir Maurice Micklewhite genoemd. Hij speelde ook in A Bridge Too Far (over onder andere Nederland in de Tweede Wereldoorlog), Austin Powers en Miss Congeniality. 

Watch on YouTube

De film My Sisters Keeper liet maar weinig mensen onberoerd. Het verhaal zit vanaf het begin tot aan het einde vol drama en verdriet. De hoofdrol wordt gespeeld door Abigail Breslin.


Bron: Tumblr

Deze dame is al twee keer genomineerd voor een Oscar! Onder andere in de film Little Miss Sunshine waarin ze mee wil doen aan een missverkiezing. Haar doorbraak was in 2002 in de film Signs. Opmerkelijk is dat Breslin veel serieuze rollen speelt. Zo verloor ze al twee keer haar ouders in onder andere Raising Helen en No Reservations. In My Sisters Keeper verliest ze haar zus en in The Ultimate Gift lijdt ze zelf aan een terminale ziekte. Het is erg knap dat een jonge vrouw zoveel rollen ontzettend goed en met overtuiging kan spelen. Weet je het broertje in Raising Helen nog? Deze jongen, Spencer Breslin, is in het echt ook haar oudere broer. Ze zit in haar vrije tijd ook in een bandje genaamd: CAFF. 

Watch on YouTube

Over My Sisters Keeper gesproken, de rol van de oudste zus wordt gespeeld door Sofia Vassilieva. De rollen van de zusjes zouden eigenlijk door Dakota en Elle Fanning worden gespeeld, maar Dakota wilde haar hoofd niet kaal scheren. Vassilieva wilde dat wel en deze rol zorgde voor ontzettend veel successen en goede kritieken.

Watch on YouTube

Je kent haar misschien wel als de oudste dochter Ariel DuBois in de serie Medium. Ze werd in 1992 geboren in Amerika geboren, maar haar beide ouders zijn Russisch. Haar echte naam is Sofia Vladimirovna Vassilieva. Voor haar rol in Medium won ze twee keer de Young Artist Award voor beste vrouwelijke bijrol in een televisieserie. Op dit moment is het even stil rondom Vassilieva omdat ze studeert aan Colombia University in New York. Geloof ons; ze is nog lang niet klaar met acteren!


Bron: Tumblr

Shirley MacLaine ofwel Shirley MacLean Beaty ken je misschien wel als de oma van Toni Colette en Cameron Diaz in de film In Her Shoes. Shirley werd vernoemd naar het kindsterretje Shirley Temple (van The Little Princess). Ze werd geboren in 1934 en dat gaf haar de kans om met grootheden als Audrey Hepburn te spelen! Oh my god! Shirley staat bekend om haar harde en felle karakter, ze zou zelfs iets mannelijks hebben.

In 1980 speelde ze samen met Anthony Hopkins in A Change of Seasons. Hopkins had een hekel aan haar en hij zei ooit dat ze de meest vervelende actrice was, met wie hij ooit had gewerkt. Ze won, net als Jack Nicholson, een Oscar voor haar rol in Term of Endearment en je kent haar misschien ook nog als de oma (en als minnares) in de hilarische film Rumour has it… met Jennifer Aniston. MacLaine zal net als Maggie Smith binnenkort te zien zijn in de serie Downtown Abbey. Ze heeft ook nog eens een eigen ster op Hollywood's Walk of Fame. 

Watch on YouTube

Van welk bekend gezicht zou jij graag meer willen weten? 

Door: Janet