Lifestyle

DIY: foto boekenkast

Wil je eens wat nieuws in je kamer, maar heb je geen ruimte voor nieuwe meubels of een andere indeling? Maak jouw kamer dan toch anders met een eigen foto boekenkast! Het is super makkelijk om te maken en het geeft jouw kamer net wat extra’s. Ben jij benieuwd naar deze DIY? Lees dan snel verder!

Aan bijna elke foto hangt wel een herinnering. Dit maakt het dan ook moeilijk om te kiezen welke foto we in het fotolijstje doen, het liefst heb je al jouw mooie foto’s meteen in zicht! Maar eerlijk is eerlijk, veel fotolijstjes maken je kamer wel heel erg druk. De foto boekenkast is hiervoor dé oplossing…

Boekenkast
Bron: abeautyfulmess

Wat heb je nodig?
♥ Foto’s op posterformaat (natuurlijk wel even de resolutie van je foto's in de gaten houden, als je foto een kleine/lage resolutie heeft kun je hem niet in een posterformaat opblazen!)
♥ Schaar
♥ Dubbelzijdige plakband

Voor het mooiste resultaat kun je het beste een thema kiezen voor de foto boekenkast. Gebruik bijvoorbeeld familiefoto’s of foto’s van jou en je lover. Voor het leukste effect kun je het beste de foto’s in zwart wit af laten drukken. Zo wordt het niet te druk als je ook nog (gekleurde)spulletjes in de kast hebt staan.

Foto’s op posterformaat
Voor de meiden die geen levensgrote printer hebben (ik ken zelf niemand die dit heeft) kun je de foto’s goedkoop laten afdrukken op posterformaat bij bijvoorbeeld posterxxl.nl. Hier kun je fotoposters al vanaf € 1,99 laten afdrukken. Het aantal foto’s hangt natuurlijk af van het formaat van de kast. Zorg dat je een witte rand van ongeveer 1,5 cm. Zo voorkom je dat je meteen al in de foto moet knippen als je hem op maat knipt voor de boekenkast.

Boekenkast
Bron: abeautyfulmess

Als je de fotoposters binnenhebt, kun je aan de slag! Meet de open vlakken in de boekenkast en kijk welke foto’s je waar wilt hebben. Teken dan de maten af op de foto’s en knippen maar! Voordat je alle foto’s al meteen gaat knippen, kun je het beste even kijken hoe het met één foto gaat. Zo kun je checken of je de maten wel op de juiste manier hebt afgetekend. Als je klaar bent met het knipwerk, kun je de foto’s op de juiste plaats opplakken met de dubbelzijdige plakband. Bevestig de plakband aan de hoeken en in het midden van op de achterkant van de foto. Zo voorkom je dat de hoeken van de foto’s loslaten.

Boekenkast
Bron: abeautyfulmess

Ga jij aan de slag met deze DIY?

Bronnen: abeautyfulmess, realsimple