Lifestyle

Nieuwe trend: 4 plaatjes 1 woord

Ken jij het leuke spelletje 4 plaatjes 1 woord al? Dit is een app die je via alle smartphones kunt spelen. Het maakt dus niet uit of je nu een Samsung of een iPhone hebt. Het spel heeft ontelbaar veel opdrachten en je kunt eindeloos lang spelen. Wat vind jij ervan? 

Je kent dit spelletje misschien al wat langer, want je kunt het ook op het internet spelen en in het televisieprogramma 'Dit was het nieuws', wordt het ook door de twee teams gespeeld. Ben je niet in het bezit van een smartphone, maar wel een iPad? Dan kun je ook gebruik maken van 4 plaatjes 1 woord. Fun for everyone!


Goede antwoord? Burger:)

4 plaatjes 1 woord kan in het Engels en in het Nederlands. Het concept is simpel; je ziet vier plaatjes en vervolgens moet je bedenken welk woord deze vier verschillende onderwerpen met elkaar verbind. Dat klinkt heel makkelijk, maar dat is het nu. Het kan zomaar eens zijn dat je toch wat langer bezig bent, terwijl het eigenlijk heel logisch is. 

Tijdens het spelletje verdien je munten. Deze munten kun je gebruiken op het moment dat je het even niet meer weet. Voor een aantal munten krijg je een tip, je krijgt wat letters of letters die niets met goede woord te maken hebben, verdwijnen! Vanaf zestig munten worden bepaalde letters onthuld en vanaf negentig muntjes kun je letters laten verdwijnen. Heb je niet genoeg munten? Dan kun je ze ook kopen. Dit is niet verplicht, dus je kunt het spel gratis spelen. 

Het spel is eigenlijk Engels, maar de Nederlandse variant is prima. Je krijgt dus geen plaatjes die niets met het woord te maken hebben of waarvan de vertaling niet klopt. Maar, mocht jouw Engels niet heel goed zijn, dan is dit een leuke manier om de woordenkennis wat te verbreden. Zeker een aanrader!

Geïnteresseerd? Download dan via bijvoorbeeld de App Store 4 plaatjes 1 woord of 4 images 1 word. Je kunt deze combinaties intypen bij de optie Zoek

Speel jij al 4 letter 1 woord en vind je het leuk? 

Door: Janet