Lifestyle

Zo staat ieder meisje haar mannetje!

We kunnen kunstwerken van nagels maken, het haar in drie minuten opsteken en prachtige taarten zijn geen probleem. Maar kapotte lichten of een slappe band? Geen idee. Daarom komt Girlscene met de fijnste tutorials voor zogenaamde 'mannenklusjes', voor meiden met ballen. Lees je mee? 


Bron: Tumblr

Banden plakken:
Het is je vast wel eens overkomen dat je op het moment dat je weg wilt, met twee lekke banden staat. De beste optie is om dan een alternatief vervoer te vinden. Banden plakken kost namelijk tijd. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Deze tutorial geeft een duidelijke uitleg, zodat jij in korte tijd weer lekker op de fiets zit. 

Ketting erop leggen:
Als we het dan toch over de fiets hebben, gaan we direct verder met een ander fenomeen; de ketting. Niet dat mooie juweeltje rondom de hals maar die grove met smeer in de buurt van de trappers. Het kan voorkomen – zeker als je zowel een open kettingkast als versnellingen hebt – dat die ketting eraf gaat. Je komt dan niet meer verder en moet het geheel weer erop leggen. Moeilijk? Nee, helemaal niet. Binnen een paar minuten ben jij weer op weg. 

 
Lamp vervangen
Vind jij het moeilijk of eng om zelf een lamp te vervangen? Dat kan, want het is natuurlijk wat hoger en het glas is warm. Maar als je het op de goede manier aanpakt, dan is de lamp binnen enkele minuten vervangen en kun jij weer dat leuke boek lezen! Let wel; het filmpje is wat tacky, maar het wordt ONT-ZET-TEND makkelijk uitgelegd. 
 
 
Koelvloeistof
Koelvloeistof is een van de belangrijkste middelen die een auto nodig heeft. Het zorgt er namelijk voor dat de motor niet al te warm wordt, zodat de auto geen vlam vat. Het metaal onder de motorkap is voor ons natuurlijk niet heel makkelijk om te onderscheiden, dan wel te repareren of te onderhouden. Daarom legt dit handige filmpje van ANWB ons uit hoe je nu op de makkelijkste manier de koelvloeistof op een juiste manier vervangt. 
 

 
Wastafel ontstoppen
Het kan nog wel eens voorkomen dat het water in de wastafel minder snel weggaat nadat je bijvoorbeeld een maskertje van het gezicht hebt gehaald. De substantie is dan waarschijnlijk te vet geweest en blijft in de leidingen zitten. Een loodgieter is vaak erg duur en papa's en vriendjes zijn niet altijd in de buurt. Misschien kun je dan zelf de wastafel ontstoppen! Deze methode werkt niet voor iedere ontstopping, maar voor de 'kleinere' ben je al een heel eind op weg. 
De stem van de tutorial is grappig, net Jambers!
 

 
Vieze wasmachine
Zit jij op kamers en is het zo dat de wasmachine lekker ruikt? Of dat de was niet echt schoon wordt en zelf ook muf ruikt? Nou, dan kan het zijn dat je dit probleem zelf kunt verhelpen. De leidingen kunnen vies zijn door aangekoekte vuiligheid. Emile Bode van de Telegraaf geeft tips en leert je op een makkelijke manier, hoe je deze problemen kunt verhelpen. 
 
Plinten leggen
De plinten zijn die dunne houten planken aan tegen de muur aan de vloer. Je kunt ze laten leggen door een professionele klusser, maar je kan het ook zelf doen en dan veel geld besparen.  Het is een specifiek werkje, dus wat hulp van een vriendin is erg fijn. Deze man legt het heel rustig uit en ook als hij moeilijke woorden gebruikt, voorziet hij die van een toelichting. Prima dus.
 

 
Kitten
Kit gebruik je onder andere in de badkamer bij kranen of tussen voegen. Het is redelijk makkelijk om zelf te doen, maar het zou zomaar eens kunnen zijn dat je er geen ervaring mee hebt. Dit handige filmpje geeft de beste tips om zelf een thuis te kitten:) Succes dames!
 
 
Hopelijk kunnen jullie hier iets mee. Mocht het toch nog wat moeilijk zijn, of heb je geen zin om vies te worden? Kijk dan toch nog eens heel vriendelijk naar je vader, broer of vriendje. Vaak vinden mannen het heel leuk om wat klusjes te doen. En misschien vind jij het ook wel leuk! Probeer het gewoon eens. 
 
Doe jij wel eens wat moeilijkere klusjes in huis?