Food

Mmm.. Mango-yoghurttaart

Jaaa, eindelijk is het zonnetje er weer! Wij willen dit vieren en hoe kun je dat nou beter doen dan met een lekkere taart? Door van Dooreten.com heeft speciaal voor ons een heerlijke mango-yoghurttaart gemaakt. Wil jij ook in de lentestemming komen? Lees dan snel verder voor het recept. 

Dit is een heerlijk frisse, zomerse taart, waarmee je eindeloos kunt variëren. De yoghurtlaag is heerlijk zacht van smaak en de mango maakt de taart lekker fris en lichtzoet. Maar maak deze taart ook eens met ander fruit, bijvoorbeeld frambozen, bosbessen, aardbeien of perzik; net waar je zin in hebt of wat er in de supermarkt ligt. En als er niets lekkers in het seizoen is, neem je gewoon diepvriesfruit. Lang leve de moderne gemakken!

Ook de koekjes in de bodem kun je vervangen voor koekjes die je lekker vindt, neem bijvoorbeeld eens chocoladekoekjes, volkorenkoekjes of stroopwafels.

Mango-yoghurttaart
Bodem
250 gr koekjes, ik koos voor koffieleutjes
125 gr boter, gesmolten
Mangomousse
450 gr mango (diepvries)
2,5 eetl limonadesiroop, bv sinaasappel
5 blaadjes gelatine
Yoghurtmousse
600 ml Griekse yoghurt
300 ml slagroom
150 gr suiker
sap van 1/2 citroen
1,5 tl vanille extract
7 blaadjes gelatine

Springvorm van 24-26 cm doorsnede
Plasticfolie
Eventueel wat slagroom en muntblaadjes ter garnering

Bereiding
Doe de koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn. Doe er de gesmolten boter bij en meng het tot een samenhangend geheel. Vet de springvorm in met boter en bekleed hem met plastic folie. De boter zorgt ervoor dat het plastic goed blijft plakken.

Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast terwijl je verder gaat met de rest van de taart. Als je geen keukenmachine hebt kun je de koekjes ook in een plastic zakje doen en er met de deegroller overheen rollen tot ze heel fijn zijn.

Pureer de mango met een staafmixer tot een gladde mousse en roer er de limonadesiroop doorheen. Doe de blaadjes gelatine in een kommetje met water en laat het ongeveer 3 minuten weken tot het zacht is. Schep een eetlepel mangomousse in een pannetje en doe er de gelatine met een beetje aanhangend water bij. Verwarm dit al roerend langzaam tot de gelatine is opgelost, en doe de gelatine bij de rest van de mango mousse. Roer goed door en zet aan de kant.

Klop voor de yoghurtmousse de slagroom stijf met de suiker. Week de gelatine weer in een bakje water tot het zacht is, en doe de gelatine met een paar eetlepels yoghurt in een pannetje. Verwarm ook dit weer tot de gelatine opgelost is en doe het bij de slagroom. Voeg de yoghurt, het citroensap en de vanille erbij en meng alles goed door elkaar.

Giet nu de helft van het yoghurtmengsel op de taartbodem en giet daar de helft van de mango bovenop. Giet daar de rest van de yoghurt en mango bovenop, een beetje slordig door elkaar. Pak nu een lepel en draai met de achterkant nog een paar keer door de taart, zodat de twee mengsels mooi gemarmerd worden.

Laat de taart opstijven in de koelkast, dit duurt ongeveer 3,5 uur. Versier de taart eventueel met wat geklopte slagroom en muntblaadjes.

Eet smakelijk!

Over mij: Door van dooreten.com
Mijn naam is Door. Ik ben een 22-jarige nieuwsgierige eigenwijs en pas afgestudeerd als interieurontwerper en nu op zoek naar een baan in de foodbranche. Ik hou van het strand, reizen, pasteltinten en katten. Maar als er een ding is wat ik leuk vind, is het eten. Eten maken, eten fotograferen, eten cadeau doen, over eten lezen, over eten praten en natuurlijk; eten. Ik leef om te eten! Op mijn blog vind je mijn reis door de wereld van lekker eten, met recepten die variëren van zoet tot hartig, van makkelijk tot moeilijk en van gezond tot lekker ongezond.