Lifestyle

DIY: maak je eigen mint lippenbalsem

Lippenbalsems zijn verslavend, verzorgend, handig om mee te nemen en makkelijk zelf te maken! Houd nu je lippen zacht en gehydrateerd met je eigen lippenbalsem! Voeg er nog een leuk kleurtje aan toe en je hebt niet alleen verzorgende lippen, maar ook nog eens een mooi kleurtje! Lees nu verder hoe je deze DIY maakt.

lippenbalsem
Bron: beautylish

Met het koude weer hebben veel meiden last van droge lippen, waardoor je last kunt krijgen van velletjes. Geen mooi gezicht en bovendien voelt het ook niet lekker! Je kunt natuurlijk jouw favoriete lippenbalsem kopen in de winkel, maar hoe leuk is het als je jouw eigen unieke lippenbalsem zelf kunt maken?

Wat heb je nodig?

♥ 8 druppels pepermuntolie, dit kun je bij De Tuinen kopen
♥ 2 eetlepels amandelolie, dit kun je bijvoorbeeld hier bestellen
♥ 2 eetlepels bijenwas, dit is ook bij de meeste natuurwinkels te vinden
♥ Een potje waar je de balsem uiteindelijk in wilt hebben
♥ Een glazen potje (met deksel) om alles in te maken
♥ Een druppelaar
♥ Jouw favoriete kleur lippenstift

De amandelolie zorgt ervoor dat de mint in de lippenbalsem niet prikt op de lippen, maar een zachte tinteling geeft. Ook heeft amandelolie een verzorgende en hydraterende werking voor de lippen.

lippenbalsem
Bron: beautylish

Doe de amandelolie en de bijenwas in het glazen potje en doe het deksel erop. Zet het glazen potje in een pan met water en verwarm deze op laag(!) vuur totdat alles gesmolten is. Voeg nu de 8 druppels pepermuntolie, met behulp van de druppelaar, toe aan het goedje. Als je de lippenbalsem een kleurtje wilt geven voeg je stukjes lippenstift toe en roer dit goed door elkaar. Hoe meer lippenstift je toevoegt, hoe meer kleur de lippenbalsem krijgt. Giet hierna zo snel mogelijk het mengsel in het potje waar je de lippenbalsem uiteindelijk in wilt hebben. Tot slot moet je de balsem 2 uur laten staan totdat hij goed is afgekoeld en niet meer vloeibaar is. En voila, jouw eigen unieke lippenbalsem is klaar voor gebruik!

lippenbalsem diy
Bron: beautylish

Je kunt zoveel lippenbalsems maken als je zelf wilt! Maak ze in allerlei kleuren, zodat je kunt afwisselen!

Ga jij deze DIY lippenbalsem maken?

Bron: beautylish

Must reads 👀