Fashion

Tips voor een goed georganiseerde kledingkast

Ken jij dat gevoel dat je voor de kast staat en niet meer weet wat je aan moet trekken? Helaas is niet iedereen gezegend met een super grote inloopkast. Vaak hebben we teveel kleding in een te kleine kast. We zien gewoon door de bomen het bos niet meer! Gelukkig zet Girlscene een paar handige tips op een rijtje voor een goed georganiseerde kledingkast. Lees snel verder!

Kleding
Bron: minipenny

♥ Sorteer de kleding op functie
Als je de kleding in je kast op kleur sorteert, kun je snel bepaalde kledingstukken over het hoofd gaan zien. In plaats hiervan kun je de kleding juist beter op de functie van de kleren sorteren. Hang bijvoorbeeld niet allerlei soorten jurkjes bij elkaar maar maak onderscheid in little black dresses en zomerjurkjes. Vestjes kun je juist wel goed bij elkaar hangen, omdat je deze gebruikt als laag over een ander kledingstuk. Hang de kleren in volgorde op in je kast van casual naar formeel. Je krijgt nu een veel beter overzicht van de kleren die je in de kast hebt hangen!

kledingkast
Bron: indulgy

♥ Hang alleen kleding die je dit seizoen aan kunt in je kast
Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je voor je kledingkast staat. Is het handig dat je alleen kleding in je kast hebt hangen die je ook daadwerkelijk aan kunt. Berg de kleding voor andere seizoenen bijvoorbeeld op in een kast op de logeerkamer. Zo heb je meer overzicht op de kleren in je kast.

Slimline hangers
Slimline hangers zijn een absolute must in elke kledingkast, ongeacht de grootte! De hangers besparen enorm veel ruimte in je kast en dankzij de vilten voering blijven alle kleren op de perfecte plaats. Dankzij deze hangers heb geen last meer van zijden topjes die op de vloer vallen! Waar te koop? Bij onder andere Primark, Xenos & Blokker.

hangers
Bron: luuux

♥ Gebrek aan ruimte? Stal schoenen niet uit in de kast
Het lijkt heel handig en overzichtelijk om je schoenen allemaal op een rijtje uit te stallen, maar het bespaart enorm veel ruimte als je ze netjes opbergt in schoenendozen. Bovendien kan er zo ook geen stof of viezigheid op je schoenen komen! Mocht je wel gezegend zijn met veel ruimte? Lees dan de tip hieronder.

Schoenen
Bron: closetfactory

♥ Heb je veel ruimte? Hang dan planken en schoenenrekken op
Mocht je veel ruimte hebben in je kamer is het wel heel handig om planken op te hangen en schoenenrekken neer te zetten. Zo hoef je niet langer te zoeken voor de juiste tas bij de outfit die je aanhebt. Ook zijn bepaalde schoenen nu heel makkelijk om te vinden. Schoenen en tassen die je dit seizoen niet draagt kun je natuurlijk wel het beste opbergen, anders leidt het je alleen maar af.

Schoenen en tassen
Bron: hipurbangirl

Ondertussen blijven wij gewoon dromen over een ontzettend mooie inloopkast zoals deze!

Inloopkast
Bron: Bridgette Raes

Ga jij deze tips gebruiken? Of heb je zelf nog tips voor een goed georganiseerde kast?

Bron: refinery29, Style.com