Celebs

De misstappen van sterren

Het zal je maar overkomen dat je al op jonge leeftijd in de wereld van Glitter and Glamour belandt. De hele wereld heeft een mening over je, aan geld geen tekort en alle leuke feestjes zijn binnen handbereik. Je huppelt de hele dag van hot naar her en bent overal even vriendelijk omdat je de fans natuurlijk niet wilt teleurstellen. Deze sterren konden de verleiding niet weerstaan en gingen van het padje…

Roem en bekendheid kunnen ontzettend leuk zijn. Je krijgt de kans om nieuwe dingen te proberen en andere plekken dan normaal te ontdekken. Die lange rij voor een populaire club? Daar loop je met een grote lach aan voorbij en ook die dure tas kun eigenlijk makkelijk betalen.

Het is met name voor kindsterren erg raar om in een keer van zoveel vrijheden te genieten. Alles mag en alles kan. Behalve een normale jeugd dan. Zie jij Justin Bieber al op de fiets naar een club gaan? Of zie jij jezelf hockeyen met de gezusters Fanning? Ook de regels zijn heel anders bij grote sterren. Zeker als zij meer geld verdienen dan de ouders en in een keer alles om hen draait. Hoe vertel je je kind dat hij of zij huisarrest heeft, terwijl de volgende dag een belangrijk evenement op de agenda staat? 

Niet dus. De wereld van de showbusiness wordt gedomineerd door volwassenen en sterke zielen. Het is dan een hele opdracht om als kind in deze scene op te groeien. Juist omdat alles mag, is de stap naar drank, drugs of seksuele escapades niet al te groot. Sommigen gingen verkeerd en kwamen terug, anderen kampen nog steeds met de strijd tegen verleidingen. 

Lindsay Lohan
Actrice, zangeres en model Lindsay Lohan is een van de grootste voorbeelden van sterren die helaas helemaal verkeerd gingen. Wij kennen haar als lief acterend meisje in onder andere The Parent Trap, maar ze acteerde al vanaf haar derde levensjaar in reclamespotjes.

 

De problemen ontstonden ongeveer rond 2004, misschien wat eerder misschien wat later. Lohan heeft niet de meest voorbeeldige ouders: haar moeder Dina houdt enorm van feesten en haar vader heeft problemen met drugs en agressie. In 2004 viel Lindsay ineens zeker vijftien kilo af en blondeerde het haar. Ze was toen erg close met Nicole Richie.

Uiteindelijk stortte ze in tijdens de opnames van Herbie: Fully Loaded en moest uitrusten in het ziekenhuis. In 2006 gaf ze in Vanity Fair toe dat ze aan anorexia leed en wel eens drugs gebruikte. Later zei ze dat die woorden verkeerd waren geïnterpreteerd en dat het artikel dus niet klopte. In 2008-2009 had ze een relatie met deejay Samantha Ronson, alhoewel ze het lang ontkende. Ook toen was er veel sprake van drugsgebruik. Op dit moment gaat Lindsay af en aan naar de rechtbank omdat ze onder andere onder invloed van alcohol en drugs achter het stuur was geklommen. Ook schijnt ze blut te zijn en bij haar moeder in te wonen. Zal dit ooit nog goedkomen? 

 
Britney Spears
Disney-sterretje Britney lijkt weer helemaal in haar element te zijn. Ze is de op zeven na best verkopende vrouwelijke artiest van de Verenigde Staten en trotse moeder van twee zoontjes.
 
 
Ze was nog erg jong toen ze wekelijks op televisie was te zien met onder andere Justin Timberlake en Christina Aguilera. Uiteindelijk brak ze voor het grote publiek door met het nummer Hit Me Baby One More Time. Ze was toen echter al langer bekend met showbusiness en was het gevoel van een normale jeugd met een normale routine enigszins kwijt. Ze deed zich echter voor als een voorbeeld: geen drank, drugs of seks. Ze had echter al wel seks en ging zelfs vreemd tegenover haar longtime sweetheart Justin Timberlake. Nadat hij haar boos verliet, kwam ze in een enorm dal.
 
 
Ze dronk, gebruikte drugs en haar gewicht was niet stabiel. Later trouwde ze met Kevin Federline, een van haar achtergronddansers en hij trok haar in een nog dieper dal. Uiteindelijk, na de scheiding, raakte ze rock bottom en schoor onder andere haar hoofd kaal. Deze hele gebeurtenis werd op foto gezet en Spears kon de fotograaf op dat moment niet goed hebben. Ze sloeg zijn autoruit in en ook dat werd natuurlijk op de gevoelige plaat gezet. In januari 2008 moest Spears onder dwang afkicken en ze werd onder curatele (soort van controle) gezet bij haar vader en manager. Vanaf dat moment ging het beter met La Spears. Ze ging weer acteren en zingen en het nieuwe album Circus deed het zelfs ontzettend goed. Inmiddels is ze weer een relatie verder, maar ze lijkt rustig, stabiel en gezond!
 
 
Macaulay Culkin
Waar te beginnen. Dit sterretje was ontzettend, maar dan ook ontzettend populair. Hij was zelfs voor lange tijd de best betaalde kindster ter wereld! Hij begon met films als Home Alone, Richie Rich en My Girl, maar naarmate hij ouder werd, experimenteert
 
 
En met ouder bedoelen we niet twintig of iets dergelijks, maar elf of twaalf.  Zijn leven is niet makkelijk: zijn vader buitte hem uit, zijn zus stierf door een auto-ongeluk en zijn halfzus aan een overdosis drugs. Hij was nog maar veertien toen hij een burn-out kreeg. Hij besloot met pensioen te gaan en het acteren te laten voor wat het was. Toen hij nog maar jong was, was hij goede vrienden van zanger Michael Jackson. Culkin bleef ook wel eens overnachten op het terrein van Jackson; Neverland. Later getuigde hij in een rechtszaak dat Jackson hem nooit met een vinger had aangeraakt. Sinds 2004 wordt hij zo nu en dan af en aan opgepakt vanwege drugsbezit. Hij heeft van 2002 tot 2011 een relatie met MIla Kunis gehad, maar zij is nu met Ashton Kutcher.  De soorten drugs die hij gebruikt, zijn divers; van wiet tot en met heroïne en ketamine.
 

 
Vorig jaar werd hij nog door een buurman bestempeld als junk. Zijn huid zou grauw zijn, hij had wallen en hij gaf per maand rond de 3100 dollar uit aan drugs en dan met name heroïne en ketamine. In december zou het al wat beter met hem gaan. 
 
Drew Barrymore
Drew was pas elf maanden toen ze voor de eerste keer in een advertentie verscheen. De familie Barrymore is altijd al bekend geweest in de showbizzwereld en het is dan ook meer dan logisch dat Drew af en toe zou acteren.
 

 
Haar peetouders? Niemand minder dan Steven Spielberg en Sofia Loren. Ze brak door met haar rol als kleine zusje Gertie in de film E.T. van Steven Spielberg en al snel was ze te zien in voornamelijk komische rollen. Ze was nog maar negen jaar toen ze rookte, elf jaar toen ze dronk en twaalf jaar toen marihuana rookte. Op haar dertiende kwam ze in een afkickkliniek en op haar veertiende nog een keer na een mislukte zelfmoordpoging. Later, in 1990, schreef ze een autobiografie genaamd Little Girl Lost.
 
 
Na haar tweede keer afkicken ging het beter. Ze was nog wel rebels en poseerde meerdere keer naakt, maar ging niet meer van het padje. Ze acteerde weer en timmerde hard aan de weg. Inmiddels is ze mede-eigenaar van de filmmaatschappij Flower Films. Onder andere 50 First Dates en Charlie's Angels: Full Throttle werden vanuit deze maatschappij geproduceerd. Ze is terug. Sterker en mooier dan ooit!
 
Amanda Bynes
 

Bron: Tumblr
 
Amanda Bynes was er al vroeg bij. Ze speelde in meerdere kinderseries van Nickelodeon en begon ook al vroeg met acteren. Denk dan aan films als She's The Man en What A Girl Wants.
 

Wat schattig!

 
Deze grappige en geweldige actrice is onder andere twee keer doorgereden na een ongeluk en ze klapte eens met haar auto op een politie-auto. Oef. Toen ze werd aangeklaagd, zocht ze hulp in een ongewone hoek. Ze twitterde Obama, of hij haar niet zou kunnen helpen. Nadat de politie haar auto innam, enigszins terecht, vertrok ze naar New York om een kledinglijn op te zetten. Aan het einde van vorig jaar werd het wat rustiger rondom deze actrice. Ze wist een rechtszaak – ze was weer doorgereden na een ongeluk – door middel van een geldsom af te wimpelen en bleef even uit de media. Uiteindelijk plaatste ze deze foto en iedereen was natuurlijk weer in rep en roer. Waarom? Nou ja, we kunnen zeggen wat we willen, ze ziet er nu toch aardig goed uit!
 

Bron: Tumblr
 
Shia LaBeouf 
Was genomineerd voor een Daytime Emmy Award toen hij als kind in de Disney-serie Even Stevens speelde. Hij kwam uit een moeilijk gezin. Zo was zijn vader een veteraan uit de oorlog met Vietnam en was Shia door zijn trauma's onder andere nog wel eens het slachtoffer van verbale mishandeling. Ook richtte zijn vader eens een geweer op Shia in een flashback van de oorlog. Zijn ouders hielden wel heel veel van Shia en andersom ook. Hij ziet zijn ouders als lieve, gekke hippies. Voordat hij bekend werd, hadden ze het niet makkelijk thuis. Er was een punt waarop zijn oom hem zou adopteren, omdat zijn eigen ouders het geld niet meer hadden. Shia zegt dat hij daarom is gaan acteren: niet omdat hij het leuk vond, maar omdat hij geld wilde verdienen. Later is de adoptie gelukkig afgewimpeld en kon het gezin samen verder.
 

Bron: Teen
 
Na Even Stevens ging Shia even van het padje: hij werd gepakt voor het roken van marihuana, binnendringen van een vreemde (van zijn moeder) auto. HIj werd een keertje opgepakt omdat hij dronken achter het stuur zat en zou twee keer zijn gearresteerd vanwege betrokkenheid bij gevechten in een club. Hij is ook eens gearresteerd omdat hij niet kwam opdagen in de rechtbank. Een van zijn ongelukken waren tamelijk heftig; hij is daarna zeker vijf keer aan zijn hand geopereerd om alles op een goede manier te laten genezen. 
 

 
Edward Furlong
Furlong had ook een niet al te beste jeugd. Hij trok op een jonge leeftijd bij zijn oom en tante in, omdat het thuis niet goed ging. Uiteindelijk maakte hij zijn school niet af en werd hij vanaf zijn zestiende legaal geëmancipeerd. Dat houdt in dat hij vanaf dat moment zelf verantwoordelijk was voor zijn keuzes, besluiten en daden.
 

 
Hij was dertien toen hij begon met acteren in onder andere Terminator 2. Hij ontving daarvoor een MTV Award als beste doorbraak. 
Hij was nog maar veertien toen hij een seksuele relatie met zijn 29-jarige mentor, later manager, Jacqueline Domac begon. Zeven jaar later ging het stel uit elkaar en, let op, zij klaagde hém aan vanwege misbruik en mishandeling. Ze eiste 15 procent van zijn inkomen. 
 

Bron: Tumblr
 
Deze jonge acteur uit Terminator 2 werd eens twee keer op dezelfde dag gearresteerd. Hij reed zonder rijbewijs en had nog loslopende boetes die niet waren betaald. Met zijn eerste vrouw ging het ook niet helemaal goed en het huwelijk mondde uit op onder andere geweld, een rechtszaak en een straatverbod. Hij brak het verbod en werd natuurlijk weer opgepakt. Uiteindelijk eindigde hij wederom in de gevangenis. Hij is ook nog eens opgepakte vanwege een reden, die niet veel anderen kunnen opgeven: hij liet kreeften vrij, die in een supermarkt werden verkocht. Een echte dierenliefhebber dus. In 2001 werd hij in zijn eigen overgeefsel gevonden en opgenomen in een ziekenhuis. In zijn bloed werden onder andere sporen van heroïne gevonden. 
 
Hij was twee keer getrouwd: met Rachael Bella en Rachael Kneeland. Later had hij nog een vriendin, genaamd Monica Keena. Alle drie hebben ze eens of meerdere keren aangifte gedaan van geweld, mishandeling of misbruik. Op dit moment speelt hij niet echt in bekende films of series. Wij vragen ons af of hij ooit echt terug zal komen!
 
Weet jij nog sterren die het gewicht van roem en luxe niet konden dragen? 
 
Door: Janet