Lifestyle

Bye bye bril: dit is wat je moet weten over lenzen

pearle-lenzen

Ben jij het zat om elke ochtend weer op zoek te moeten naar je bril? Of heb je er genoeg van dat jouw trendy make-up achter je glazen verdwijnt? Dan hebben wij goed nieuws voor jou: het is tijd om afscheid te nemen van jouw bril en de wereld van lenzen te betreden! En wist je dat je nu bij Pearle gratis lenzen kan proberen?

Maar voordat je enthousiast naar de opticien rent en je jouw eerste lenzen aanschaft, zijn er een paar dingen die handig zijn om vooraf te weten. Zo zijn er verschillende soorten lenzen, is het belangrijk om te weten hoe je lenzen moet dragen én hoe je deze moet verzorgen.

Soorten lenzen

Er zijn verschillende soorten lenzen waar je uit kunt kiezen, dus het is belangrijk om te weten welke het beste bij jouw behoeften passen. De meest voorkomende types zijn:

Daglenzen: Zoals de naam al doet vermoeden, draag je deze lenzen slechts één dag en gooi je ze daarna weg. Ze zijn superhandig omdat je geen gedoe hebt met schoonmaken of bewaren. Gewoon ‘s ochtends inzetten en ‘s avonds uitdoen.
Maandlenzen: Deze lenzen gaan, zoals je waarschijnlijk al geraden had, ongeveer een maand mee. e kunt ze overdag dragen en doet ze ’s nachts uit om ze schoon te maken en bewaart ze voor de volgende dag. Met maandlenzen hoef je dus minder vaak nieuwe lenzen te kopen, wat handig is als je ze regelmatig wilt dragen.
Torische lenzen: Deze speciale lenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilindrische afwijking. Torische lenzen corrigeren niet alleen bijziendheid of verziendheid, maar ook de onregelmatige vorm van het hoornvlies die deze afwijking veroorzaakt.

Starterskit voor lenzen

Er zijn dus veel verschillende soorten lenzen en we begrijpen daarom dat de keuze hiervoor ook best lastig kan zijn. Ben je al een tijdje aan het twijfelen of je lenzen uit wil proberen? Dan heeft Pearle Opticiens nu de perfecte service voor jou. Pearle heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan contactlenzen met voor iedere levensstijl een bijpassende lens. De contactlens specialisten helpen je om een goede keuze te maken voor een lens die past bij jouw situatie. En je kunt nu terecht bij Pearle Opticiens voor een gratis contactlens aanmeting t.w.v € 35,-.

Na deze aanmeting krijg je een gratis proefset daglenzen of maandlenzen mee en hier krijg je ook een handige lenzen starterskit vol tips en tricks bij, waardoor het dragen van lenzen een feestje wordt. Deze kit bevat alles wat je nodig hebt om je nieuwe lenzenavontuur te beginnen. Je krijgt een handig toilettasje met spiegeltje, waar je jouw lenzen en vloeistof in kunt bewaren. Verder krijg je ook nog een informatiewaaier met alle informatie die je nodig hebt over lenzen: how-to stappenplan in- en uitdoen lenzen en een QR-code naar tutorials op de website.

En alsof dat nog niet genoeg is krijg je, na de gratis aanmeting t.v.w. € 35,- én de gratis starterskit ook nog één maand gratis lenzen en worden ze elke maand gratis bij jou thuisbezorgd als je een lenzenabonnement afsluit bij Pearle.

Hoe draag je lenzen?

Nadat je deze proefset lenzen hebt gekregen, is het tijd om ze ook te gaan gebruiken. Nu vraag jij je natuurlijk af: “Hoe krijg ik die kleine dingen eigenlijk in mijn ogen?” Geen paniek, we got you! Het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld als je misschien denkt.

Was altijd goed je handen met zeep en droog ze af met een schone handdoek. Pak daarna de lens voorzichtig uit het lenzendoosje en plaats deze op je wijsvinger. Trek met je andere hand je onderste ooglid naar beneden. Kijk omhoog en plaats de lens voorzichtig op je oogbol. Knipper een paar keer om de lens goed te laten hechten. Herhaal dit proces voor het andere oog en voilà, je bent klaar om de wereld zonder bril te aanschouwen!

En onthoud, oefening baart kunst. In het begin kan het even wennen zijn, maar al snel zul jij als een pro je lenzen in doen en uitdoen!

Lenzen verzorgen

Ook is een goede hygiëne is essentieel bij het dragen van lenzen. Daarom hebben we een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw lenzen schoon en veilig blijven:

Bewaar lenzenvloeistof: Gebruik altijd verse lenzenvloeistof om je lenzen in te bewaren en schoon te maken.
Nooit slapen met lenzen: Het is belangrijk om je lenzen ‘s nachts uit te doen, tenzij anders voorgeschreven door je opticien. Jouw ogen hebben ook rust nodig!
Afspoelen met vloeistof: Spoel altijd je lenzen af met de juiste vloeistof voordat je ze in je ogen plaatst.
Vervang regelmatig: Volg de instructies van de fabrikant en vervang je lenzen op tijd. Versleten lenzen kunnen irritatie veroorzaken.

Het geheim zit hem in deze supereenvoudige tips: laat je ogen regelmatig checken en volg de lensverzorging nauwkeurig. Maak nu een afspraak bij een Pearle winkel bij jou in de buurt voor meer informatie en professioneel advies. Jouw ogen zullen je dankbaar zijn!

In samenwerking met Pearle

Beeld: pearle