Lifestyle

Met deze 4 work-outs ben jij binnen no-time van je kater af

work-outs-kater

"Nog ééntje dan!" is vaak gezegd op avonden die je de volgende ochtend niet meer zo goed kunt herinneren. Wakker worden met een kater is dan ook niet te voorkomen. Gelukkig weten wij precies hoe jij zo snel mogelijk van je hangover af komt!

Work-outs met een kater

Waar de ene vriendin al na twee wijntjes een ongelofelijke kater heeft en jij pas na zeven gin-tonics. Het blijft net zo vervelend in de ochtend. Van misselijkheid tot aan knallende koppijn. Je hebt allerlei verschillende soorten en gradaties in katers, waardoor dit lijstje niet voor iedereen is weggelegd. Kan jij je bed niet uit, omdat alles nog draait of ga jij al over je nek aan de gedachte van een glaasje water? Dan is het misschien beter om in bed te blijven liggen totdat de drank uit je lichaam is. Maar valt het allemaal nog wel mee en heb je een lichte klachten? Dan kunnen deze vier work-outs jouw kater verhelpen en voor je het weet ben jij weer helemaal de oude!

1. Wandelen

Laten we het rustig aan beginnen. Een wandeling in de frisse buitenlucht kan al een hele hoop voor je doen. Leg de lat niet te hoog voor jezelf en kies een simpele en korte route. Vergeet niet een fles water mee te nemen, want hydratatie is key! Door de minimale inspanning en het zonnetje op je gezicht, kom jij als een nieuw persoon terug van je wandelingetje. Ps: om het wat gezelliger te maken, bel je vriendinnen op, die kunnen deze hot girl walk vast ook gebruiken. 😉

2. Joggen

Denk jij je wel fit genoeg te voelen om het tempo wat omhoog te gooien? Dan raden wij aan om een klein stukje te gaan joggen. Zet een lekker muziekje op en trek je meest comfortabele outfit aan en gaan. Na een blokje om is hopelijk de misselijkheid wat gezakt en heb jij wel een lekkere lunch verdiend. Houd je het binnen?

3. Zwemmen

Zwemmen, de allerbeste uit het rijtje work-outs om te doen als je een kater hebt. Niet alleen wanneer je te veel hebt gedronken, maar ook als je een beetje ziekjes bent is dit de perfecte sport om te doen. Je hele lichaam is in beweging en je kan het zo intensief maken als je zelf wil. Je bent in één plons wakker en je hoofdpijn is binnen no-time verdwenen. Trek je bikini maar uit de kast!

Lees ook:
Déze TikTok-hack is blijkbaar de enige oplossing tegen een kater

4. Yoga

Ga je op deze dag liever niet het huis uit? Dan is yoga een goede manier om toch in beweging te komen. Leg een matje neer in de woonkamer en zoek een rustige reeks aan oefeningen op. Volg de instructies en als het te zwaar wordt, neem je een pauze. Zorg dat je genoeg water drinkt en hang niet te lang ondersteboven, daar wordt je misselijkheid niet beter op. Succes!

Beeld: pexels