Travel

Ontsnap de winter en ga naar deze warme bestemmingen

winter-warme-bestemmingen

Het vrolijke kerstfeest is nog niet voorbij, maar het saaie januari en februari liggen op de loer. De komende maanden zullen koud, grijs en somber worden in Nederland. Dus waarom zou je hier blijven, als je ook in een ander land kunt overwinteren? Dit zijn de warmste bestemmingen om nu te bezoeken.

1. Canarische eiland

We beginnen deze reeks aan prachtige bestemmingen dichtbij. Veel mensen denken dat je dagenlang in het vliegtuig moet zitten om een beetje zon te pakken. Dat is helemaal niet waar! Ook binnen een paar uurtjes kan jij al genieten van een heerlijk weertje in de wintermaanden. De Spaanse eiland groep is onder de Nederlanders een populaire (en warme) bestemming om in de winter te bezoeken. Het ligt een stuk zuidelijker dan het vaste land en dat zorgt voor de aangename temperaturen. Pak je koffers, want over 4,5 uur lig jij met je billen in het zand!

2. Turkije

Hoewel je in het hoogseizoen kan rekenen op 40 graden in dit hete land, is dat tijdens de winter wel anders. Rond het einde van het jaar (en begin volgend jaar) is het ongeveer 16 graden in Turkije. Geen weer om in je bikini op het strand te liggen, maar wel de perfecte temperatuur om het land te verkennen. Na een middag cultuursnuiven, belandt je zo op een terrasje met een rosé in je hand. Klinkt niet verkeerd. 😉

3. Aruba, Bonaire en Curaçao

Buiten Europa is de keuze natuurlijk reuze aan warme bestemmingen in de winter. We gaan verder met de ABC-landen. Het mag dan wel bij Nederland horen, maar de temperaturen zijn hier allesbehalve Hollands. Je zal wat langer moeten vliegen, maar dan krijg je ook wat. Parel witte stranden, helderblauwe zeeën en een oogverblindende zon. Smeer je maar goed in, want je wil niet verbrand het nieuwjaar in gaan. Houd je er niet van om stil te zitten? Ga dan eilandhoppen of neem een duikcursus. Dat zijn pas ervaringen om nooit meer te vergeten.

4. Indonesië

Heb je nog wat vakantiedagen over en wil je deze in één klap opmaken? We got you! Maak dan een verdere en langere reis naar Indonesië. In dit enorme land zijn er genoeg gave steden, dropjes en plekken om te bewonderen. Ga naar het trendy Bali of vermaak je tussen de locals op minder populaire bestemmingen. Wat je ook kiest, je zult je ogen uitkijken in dit indrukwekkende én (niet onbelangrijk) tropische land. Have fun!

5. Dubai

Voor degene die Dubai altijd al op hun bucketlist hebben staan, nu is de perfecte tijd! In de winter is het gemiddeld 24 graden overdag. Een stuk aantrekkelijker dan een brandende zon en 40 graden. Zo kan je op je gemak de moderne stad en cultuur verkennen. Het zal geen goedkoop reisje worden, maar als je deze kans kan pakken, zeker doen!

Beeld: instagram @evaluitsz