Lifestyle

Wijn drinken met je vriendinnen zorgt ervoor dat je langer leeft

wijn-drinken

Eén van onze favoriete dingen om te doen, is lekker wijnen met onze besties. Verstand op nul en lekker kletsen met een glaasje wijn erbij. En nu hebben we goed nieuws voor iedereen die deze hobby met ons deelt. Wijn drinken met je vriendinnen zorgt er namelijk voor dat je langer leeft!

Wijn drinken met je besties

Dat mensen van nature sociale wezens zijn, hoeven we je vast niet te vertellen. We hebben behoefte aan sociaal contact en het is onwijs belangrijk om voldoende tijd met je vriendinnen door te brengen. Het is zelfs zo dat mensen die regelmatig met hun vrienden afspreken minder vaak ziek zijn en sneller herstellen van blessures! Daarnaast wordt ook je weerstand hier hoger van en kan je beter met stress omgaan. En daarvoor hoef je maar twee keer per week af te spreken. Dat is wel haalbaar, toch?

Goed voor je gezondheid

Door al deze voordelen merken we dus echt wel dat met je vriendinnen afspreken enorm goed is voor je gezondheid. En een goede gezondheid betekent vaak ook dat je ouder wordt dan mensen met een slechte gezondheid! En dat is nog niet alles. Drinken jullie er regelmatig een wijntje bij? Dan zijn jullie al helemaal goed bezig!

Lees ook
WOW! Deze positieve effecten hebben vriendinnen op je gezondheid

Wijn drinken met je vriendinnen zorgt ervoor dat je langer leeft

Hoe kan wijn drinken met je vriendinnen ervoor zorgen dat je langer leeft? Nou, uit onderzoek blijkt dus dat vriendinnen die regelmatig samen wijnen, een stuk beter met stressvolle situaties om kunnen gaan. Hierdoor komt het hormoon oxytocine vrij. Dit is een zogenoemde neurotransmitter die een grote rol speelt bij het aangaan van sociale contacten. Hierdoor zal je stressniveau omlaag gaan, wat natuurlijk veel beter is voor je gezondheid. Plus, een lekker wijntje op z’n tijd is nooit verkeerd, toch? 😉

Beeld: Pinterest