Health

Om deze reden moet je altijd 10 minuten wandelen na een maaltijd

wandelen-na-maaltijd

Veel mensen hebben na het eten altijd last van een afterdinerdip. En hoewel voeding juist zou moeten zorgen voor een goede dosis energie, voelen we ons juist vaak slapjes en suf. Toch is het beter om wel in beweging te komen na elke maaltijd, want dit heeft veel voordelen voor je lichaam.

Waarom je na elke maaltijd 10 minuten moet wandelen

Ze zeggen vaak dat je beter niet kunt bewegen na het eten, maar voor een wandeling van tien minuten geldt dit niet. Deze milde en korte vorm van beweging heeft namelijk juist voordelen van je lichaam. Zo stabiliseert het namelijk het insuline- en bloedsuikerlevel in je lichaam. Het is belangrijk om bloedsuikerpieken te voorkomen, omdat het risico op diabetes en hart- en vaatziekten voorkomt. Juist doordat je bloedsuikerspiegel vaak piekt in de eerste 90 minuten na het eten, is dat het goede moment om mild en kort te bewegen.

De voordelen van wandelen na elke maaltijd

Wandelen na elke maaltijd heeft best veel gezondheidsvoordelen. Wij leggen je hieronder uit waarom je precies 10 minuten zou moeten wandelen na een maaltijd.

1. Te hevig bewegen zorgt voor een vervelend gevoel

We weten allemaal precies hoe je je voelt als je met een volle maag intens sport. Daarna voel je je altijd een beetje ziekjes en heb je totaal niet het gevoel dat je goed bezig bent geweest. Ze zeggen niet voor niets dat het beter is om niet zo hevig te sporten de eerste twee uur na het eten. Je kunt het dan ook maar beter niet te lang doen! Tien minuten is prima.

2. Het is goed voor je motivatie

Zeg nu eerlijk. Het idee dat je een hele lange wandeling moet maken, geeft niet per se de motivatie die je nodig hebt om het wel te doen. En dat terwijl tien minuten een stuk rooskleuriger klikt, waardoor je misschien eerder geneigd bent om het wel te doen. Je moet de lat zeker niet te hoog leggen voor jezelf, want dan doe je het helemaal niet.

Alternatief voor wandelen

Regent het pijpenstelen of heb je gewoon even geen zin? Dat is geen probleem. Het doen van opruim- en schoonmaaktaken heeft hetzelfde effect op je lichaam. Even de keuken opruimen en schoonmaken na het eten, is dus net zo goed! En dan heb je daar ook nog eens extra plezier van, omdat je de rest van de dag profijt hebt van je werk.

Beeld: pinterest

Must reads 👀