Beauty

Dit zijn dingen waar stiekem heel veel vrouwen onzeker over zijn

Redactie
vrouwen-onzeker

Puistjes, ongeschoren benen, te lang, te klein of te groot; noem het maar op. Allemaal onzekerheden van ons, vrouwen. Wij maken er ons dagelijks druk over maar dat is helemaal niet nodig ladies. You are beautiful just the way you are. Maar om ons een beetje gerust te stellen zijn hier wat dingen waar eigenlijk veel vrouwen zich onzeker over voelen. Je bent niet alleen!

Waar zijn we nou eigenlijk onzeker over?

Ook al is het niet nodig om ons hier zorgen over te maken, doen we het toch. Maar dat is helemaal okay, we are beautiful humans.

Hoe we er uitzien zonder make-up

Vaak voelen wij ons vrouwen met make-up op het beste. And you do you! Of je nou veel draagt of iets minder, het maakt ons wat zekerder. Maar zodra je de make-up remover erbij pakt duik je daarna het liefst onder je deken. Terwijl onze bare face eigenlijk gewoon heel normaal is en er hartstikke mooi uit ziet.

Onze kleding

Deze onzekerheid komt vooral voor bij de wat jongere vrouwen. Kopen we wel bij de ‘goede’ winkels? Dragen we een ‘goed’ merk? Of juist onzeker over je kledingkeuzes? Vaak herkennen we het fenomeen wel als we ons vijf keer per dag omkleden omdat het gewoon net niet goed genoeg is, of als je bang bent voor de oordelen. But who cares?! Zolang jij je er fijn bij voelt, zie je er direct een stuk zelfverzekerder uit.

Geschoren of niet

De helft van onze benen scheren omdat net je enkels onder je broek vandaan komen, wie herkent het niet? Wij vrouwen zijn het liefst helemaal glad en al onzeker als er één haartje te veel groeit. Als we die ene date hebben waxen we het liefst ons hele lichaam, terwijl de man in kwestie zich echt nergens zorgen over maakt. Vaak hebben ze het niet eens door!

Lees ook
Whut? Deze sterrenbeelden zijn dus nooit onzeker

Lichaam

Het meest voorkomende antwoord bij de vraag over onzekerheden, helaas. Onze billen, buik, bovenbenen en armen krijgen heel wat te verduren bij ons. Met de steeds veranderende beauty standards blijven wij ons ook aanpassen. Maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig! Laat je niet gek maken door het beeld op Instagram.

Beeld: pinterest