Health

Dít zijn de voordelen van sporten met een hoelahoep

voordelen-sporten-hoelahoep

De meeste mensen zien hoelahoepen niet als een sport, maar hoelahoepen is een complete work-out voor je lichaam en je geest. Een regelmatige hoelahoep sessie heeft veel voordelen voor je lichaam en wij vertellen welke dit zijn.

Hoelahoep

Hoelahoeps bestaan al sinds de jaren vijftig en worden de laatste jaren weer steeds populairder. Hoelahoeps worden weer gebruikt als fitness accessoire en er worden cursussen in sportscholen en op internet gegeven. Wij vertellen je daarom wat de voordelen zijn van sporten met een hoelahoep.

Voordelen

Het eerste voordeel van het sporten met een hoelahoep is dat je er veel van afvalt. Het is een intensieve sport en je verbrandt er ongeveer driehonderd calorieën per uur mee. Daarnaast verbeter je ook je uithoudingsvermogen, omdat je voortdurend in beweging bent. Continu ben je bezig om de hoepel in beweging te houden en werk je aan je conditie. Daarnaast verbetert je coördinatie. Om de hoepel op de juist plaats te houden, moet je een goede controle houden over je lichaam. Als laatste is hoelahoepen niet belastend voor je lichaam, omdat je continu op één plaats blijft staan en niet rent of springt. Hoelahoepen belast dus niet je gewrichten. Je traint met hoelahoepen verschillende spiergroepen. Denk hierbij aan je rechte buikspieren, schuine buikspieren, bilspieren, voorste bovenbeenspieren en onderrug spieren. Daarnaast werk je ook aan je rompstabiliteit en worden je heupen en rug flexibeler.

Lees ook:
Trend-alert! Déze 5 sporttrends gaan we overal zien dit jaar 

Welke hoelahoep moet je kiezen?

Hoelahoeps zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Maar hoe kies je dan de hoelahoep die het beste bij jou past? De maat is hierbij het belangrijkste. Sommige hoepels hebben een vaste maat, maar andere kun je op maat maken en verstellen. Bij een vaste maat hoepel is het belangrijk dat hij tussen de borst en taille komt als je hem rechtop voor je zet. Het voordeel van een vaste hoepel is dat je hem niet alleen om je middel kan draaien, maar ook om je nek en schouders. Op deze manier kan je de training uitdagender maken. Verstelbare hoelahoeps zijn heel erg fijn, omdat je ze zelf kunt verstellen. Hoe kleiner de hoepel, des te meer je uit je training kunt halen. Verstelbare hoelahoeps zijn het beste voor beginners, omdat ze niet van je heupen afglijden en je niet steeds de hoepel van de grond hoeft te rapen. Gaan jullie deze work-out ook proberen?

Watch on YouTube

Beeld: Pinterest