Love

5 verschillen tussen verliefdheid van mannen en vrouwen

verschillen-verliefdheid-man-en-vrouw

Er zijn verschillen te benoemen tussen verliefdheid van mannen en vrouwen. Om in de toekomst verwarring te voorkomen delen wij hier de vijf verschillen tussen hoe mannen en vrouwen verliefdheid ervaren. Verschil mag er wezen. 

1. ‘Ik hou van jou’ zeggen

Het is voor iedereen héél spannend om voor de eerste keer “ik hou van je” te zeggen. Je hoopt natuurlijk dat de ander het terug zegt! Wist je dat mannen een vrouw veel sneller de liefde verklaren dan andersom? Had je niet gedacht, hè! Uit onderzoek blijkt dat mannen sneller gevoelens ontwikkelen en zich ook het snelste verbaal uitten. Logisch dus!

2. Mannen worden sneller verliefd

Vrouwen vallen al snel voor de charmes van een man. Hierdoor ontwikkelen we vrij snel gevoelens van interesse, maar dit betekent nog niet dat we verliefd zijn. Mannen blijken sneller kriebels in hun buik te hebben. In andere woorden: mannen worden sneller verliefd. Tock laten ze dit niet direct merken. Herken jij dat laatste ook?

3. Vrouwen houden het vaak bij één persoon

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vrouwen zich vaak op één persoon tegelijk focussen. Alle aandacht gaat naar die ene crush. Mannen daarentegen houden vaak meerdere personen warm. Omdat vrouwen zich volgens het onderzoeker vaker op een persoon richten kan de ontdekking hiervan voor verwarring zorgen. Natuurlijk geldt de uitkomst van het onderzoek niet voor elke man of vrouw, maar het kwam wel duidelijk naar voren in het onderzoek.

4. Stille wateren hebben diepe gronden

Mannen worden dus volgens de onderzoeken sneller verliefd en spreken zich er ook makkelijker over uit. Vrouwen hebben nou eenmaal meer tijd nodig om volledig zichzelf te kunnen zijn in een relatie. We denken over meer zaken na. Zo moeten we eerst goed bekijken of onze crush wel echt heeft wat we zoeken. Ook vinden wij vrouwen veel zaken ongemakkelijk. We kunnen veel praten, maar op een eerste date zal dit er echt nog niet van komen. Die situatie is véél te ongemakkelijk! 😉

5. Vrouwen zeggen vaker ‘ik hou van je’

Vrouwen zijn vaak niet de eerste die de liefde verklaren. Maar als het er eenmaal uit is, zeggen ze het wel vaker! Mannen bewaren deze uitspraak vaak voor een speciale gelegenheid, terwijl een vrouw altijd wil laten weten dat ze van je houdt.

Beeld: instagram @hannahschonberg