Lifestyle

Muggenplaag? Met deze tip van €3 komt er géén mug binnen

tip-geen-muggen-in-huis

Met de zomer in aantocht zijn we weer op onze hoede voor een muggenplaag. Niets is vervelender dan wakker worden met jeukende muggenbulten en zoemende muggen in je kamer. Gelukkig is er een simpele en effectieve oplossing: horren!

Muggenplaag 2024

Help! Muggeninvasie op komst deze zomer! We zien het steeds vaker voorbij komen op het nieuws: er staat ons een zomer vol muggen te wachten. Door het warme en natte voorjaar hebben muggen optimaal kunnen profiteren van de ideale omstandigheden om vroeg te beginnen met het leggen van hun eitjes. Dit betekent dat we ons op een zomer met veel zoemende beestjes moeten voorbereiden.

Wat kunnen we doen tegen muggen?

Niemand houdt van muggenbeten, en we willen allemaal genieten van een muggenvrije zomer! Hier zijn een paar tips om die vervelende beestjes op afstand te houden. Allereerst, controleer je omgeving en zorg ervoor dat er geen stilstaand water rond je huis is. Muggen leggen namelijk hun eitjes in stilstaand water, dus door dit te verwijderen, maak je hun favoriete broedplaats onaantrekkelijk.

Daarnaast is het gebruik van muggenspray of citronellakaarsen een must. Deze producten zijn speciaal ontworpen om muggen af te schrikken, zodat ze niet in de buurt komen. En nu, de ultieme tip die we op Instagram tegenkwamen en absoluut moeten delen: plaats horren om te voorkomen dat muggen naar binnen vliegen.

Installeer horren

In de zomer slapen we het liefst met het raam open om te genieten van de warmte en de frisse lucht. Maar helaas brengt dat vaak de angst mee dat we ‘s ochtends wakker worden met ontelbaar veel muggenbeten of rondvliegende vliegen in onze kamer. Gelukkig kwam @homeofrobin met de perfecte oplossing op Instagram. Zij vond bij de Blokker een raamhor voor maar 3 euro! Met deze raamhor kun je zonder zorgen je raam open laten staan en toch genieten van een goede nachtrust zonder ongewenst gezelschap.

Begin met het meten van je ramen om de perfecte maat horren te vinden – of zoals @homeofrobin laat zien, kan je ze ook later bijsnijden. Het fijne is, de meeste horren zijn supermakkelijk te monteren met klittenband of magneten, dus je hebt geen gereedschap nodig. Zorg ervoor dat je het raamkozijn goed schoonmaakt voordat je de hor aanbrengt, zodat hij stevig blijft zitten. Binnen een paar minuten geniet je van frisse lucht zonder dat je je nog druk hoeft te maken over muggen, vliegen of andere ongewenste bezoekers.

View post on Instagram
 

 

Beeld: Pexels